Грейс Кели

Доставчикът на кожа Джеймс Хенри Крийд се превръща в парфюмерист през 1780 г., създавайки Royal English Leather за крал Джордж III. През 1956 г. принцът на Монако поръчва да се създаде Fleurissimo - елегантен цветен аромат, който да поднесе като сватбен подарък на Грейс Кели.

Кейт Мидълтън

Винаги оригинална в своя избор, херцогинята на Кеймбридж засложи за своята сватба White Gardenia Petals - весел флорален аромат от малко известната британска къща Illuminum.

Мария-Антоанета

Мария-Антоанета носи три флакона с любимия си аромат на Houbigant в корсета си на път за своята екзекуция. От 1773 година парюмът е синоним на аристокрацията и легендата разказва, че точно по този аромат кралицата на Франция е разпозната, когато се опитва да се измъкне от Френската революция. Парфюмерийната къща е запазила много от своите кралски аромати, включително Princess Adelaide D'Orleans's Quelques Fleurs Royale.

Султан Кабус

Създаден от член на кралското семейство на Оман през 1983 г., Amouage e аромат, вдъхновен от природните ресурси на страната - от тамян и смирна до пустинна роза. Днес независим борд контролира къщата, но шапките на флакона продължават да почитат Голямата джамия на султан Кабус в Маскат, Оман.

Цар Александър II

Въпреки френските си корени, къщата на Guerlain прекарва голяма част от ранната си история, създавайки аромати за руски царе като цар Александър II. "Eau de Cologne Russe" е създаден за него в средата на 19 век.

Източник: elle.bg