Имате ли усещането, че животът е безкрайно състезание, в което се опитвате да се докажете на всички фронтове - от работата и семейството до отношенията с любимия и отглеждането на децата? Старанието да бъдете винаги перфектни може да е изтощително, но за всеки проблем някой някъде е измислил просто и работещо решение.

Има една сфера, в която победите са въпрос на няколко дребни промени и един голям помощник. Когато искате домът ви да е винаги чист и подреден, но чистенето и подреждането не са най-любимите ви занимания, изберете Domestos за свой съюзник. С почистващата му сила и няколко дребни хитрини за броени минути всички повърхности в дома ви ще станат безупречно чисти и дезинфекцирани.

 

 

Тайна 1: Почистете банята, преди да влезете да се къпете

Не е нужно да имате специален ден и час за почистване на банята. Вместо това може да го правите всеки път, преди да влезете да се къпете. С препаратите на Domestos всичко става за броени минути. Напръскайте огледалото, душа, кранчетата и мивката и докато стигнете до последната повърхност за напръскване, първите вече са готови за светкавично забърсване. С мощната формула на Domestos няма нужда от продължително търкане или накисване. След това с удоволствие можете да се изкъпете в съвършено чиста баня.

Тайна 2: Не отлагайте нищо, което може да се свърши за под една минута

Една от тайните на високо ефективните хора е, че никога не отлагат за по-късно задачите, които могат да свършат бързо. Така винаги ще имате усещането за контрол и няма да усещате тежестта на огромния списък с несвършени задължения.

Когато детето не одобри кулинарното ви творение и започне методично да го изхвърля с лъжица на пода, достатъчно е да забършете с дезинфекциращите кърпички на Domestos. Ако в хола има захвърлени дрехи, които просто трябва да се преместят в коша за пране, направете го на път към банята. Ако обувките в коридора са разхвърляни, подредете ги, преди да излезете до магазина.

Тайна 3: Денят за почистване е хубаво нещо, но има и друг вариант

Ако не разполагате с много време накуп или сте от онези хора, които се плашат от самата мисъл за санитарен полуден, разделете седмичното почистване у дома. Подредете спалнята и хола в един ден, оставете прахосмукачката и подовете за друг, а с банята вече знаете какво да правите. Разделени на малки порции, големите задачи стават постижими.

Тайна 4: Измийте чиниите, докато готвите

Няма нищо по-хубаво от това да приключите вечерята и вместо Айфелова кула от мръсни чинии и тигани, в мивката да ви очакват само 2-3 чинии и няколко чаши, които сте ползвали на вечеря. За да постигнете това дзен чувство, заемете се с миенето или подреждането в миялната още докато готвите.

Тайна 5: Използвайте топки за сушилнята

Когато зареждате сушилнята с ухаещо на свежо пране, добавете вътре и няколко топки за сушилня. Така прането ще изсъхне по-бързо (съответно и ще спестите електроенергия), ще се наелектризира по-малко, а пълнежът на юрганите няма да се събира на топка. За допълнителна свежест можете да сложите на топките няколко капки от любимото си етерично масло.

Тайна 6: Дайте на децата да освежат матраците

Няма нищо по-хубаво от трик за почистване, с който едновременно създавате забавления за децата. Те обожават да скачат на леглата, а възрастните обикновено им забраняват. Този път ги пуснете да поскачат по матрака ви на воля - така много от натрупания в него прах ще излезе. След това дайте пауза на играта и минете отгоре с прахосмукачка.

Тайна 7: Използвайте миялната и за други цели

Миялната е създадена за миене на чинии, но в действителност може да ви е полезна за почистването на много други неща. Сложете вътре вази, декоративни бурканчета, в които държите дрънкулки, стъклени аплици, керамични фигурки, покритата с мазнина решетка на кухненския абсорбатор - списъкът е огромен. Вместо да миете и търкате, можете да си направите кафе и да се насладите на малките си победи у дома, докато всичко се чисти само.


Материалът е подготвен със съдействието на Доместос.