Мислех, че менопаузата се случва на другите жени. На другите ВЪЗРАСТНИ жени, които са на крачка от това да станат баби, да започнат да плетат пуловери и да гледат строго над очилата си.

Менопаузата изобщо не се включваше в плана ми за живот между кариерата, кандидат-гимназиалните изпити на дъщеря ми и планирането на следващата ни почивка в топлите страни посред зима.

Но тя се случи, уж едва забележимо в първите месеци, докато накрая не завзе всяка пора от тялото им и не започна да ми крещи в ухото "В МЕНОПАУЗА СИИИ".

Гледам се в огледалото, не виждам кой знае каква промяна. Леко отпусната кожа, но то след 40 всички са така, една неопределена нервност, но кога ли хормоните ми са ме щадяли, и едно все по-затихващо желание за интимност с мъжа ми, но след 15 години брак това не е изненадващо също...

Гинекологът направи необходимите изследвания и без много вълнение ми обясни, че яйчниковият ми резерв е изчерпан и навлизам в менопауза - оттук насетне няма да имам месечен цикъл.

Нямам обаче и други неща - нямам здрав сън, често нямам настроение и още по-често нямам желание за секс.

Това, което имам, вместо месечния цикъл, са топли и студени вълни, необяснима нервност и интимна сухота.

И ако за първите две - вълните и нервността, бях чувала от майка ми, никой не ме предупреди за сухотата. Онова изнервящо дразнене в интимната зона, което не ти позволява да се съсредоточиш върху нищо друго. Караш колата - дразни те. Отидеш на обяд, кръстосваш нервно крака, само и само да намериш удобна позиция и поне за малко да спре да ти дразни...

Нищо не помагаше. Просто не се чувствах себе си. И както често става в такива случаи, едно случайно изпуснато изречение пред приятелка, че имам проблем, намери бързо своето решение - Libifeme.

ЛИБИФЕМ МЕНО 50+ е хранителна добавка с лененото семе, витамини и фитоестрогени.

Съставките са богати на Омега 3-6-9 мастни киселини, имат антиоксидантен и детоксикиращ ефект.

Витамините са С и Е стимулират образуването на колаген в кожата.

Ефектът идва с натрупване, някъде към края на първия месец прием вече се хващах, че не усещам нищо необичайно. Нямаше сухота нито "там долу", нито на скулите, нито на ръцете.

Продължавах да си живея живота като преди, само без да имам месечен цикъл. И вече не мисля, че менопаузата е "бабешко занимание". Тя се случва и на такива като нас - активни, жизнени и енергични жени в началото на петдесетте си години.

* съдържание на Медокеми България