Ако се сдобиете с техния прочут календар за 2024 година, ще ви е топло през цялото време и даже няма да се сетите за парното, твърдят очевидци, участвали в сесията със снимки. Може да им се полюбувате и без да ви гризе съвестта даже - всичко, както винаги е за добра кауза, а това действа като топло мляко преди сън.

Календарът е в шест различни издания: с кучета, котета, коне и смесени животни, както и класически, и на тема "герои", пише "People".

Класическото издание и това с героите, включват пожарникари от авиацията, военните и градските противопожарни служби на Австралия. Те позират с котенца в ръце, по рамене, гушкат кученца като бебета, водят коне на водопой. Изданието със смесени животни включва коали, патета, козички и други сладки същества.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Aus Firefighter Calendar (@australianfirefighterscalendar)

Календарът на австралийските пожарникари стартира през 1993 г. и от самото начало се стреми да набира пари за благотворителност. Досега са дарени над 3,4 милиона на австралийски организации. Средствата отиват за убежища за животни, и за изследвания в борбата с рака.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Aus Firefighter Calendar (@australianfirefighterscalendar)

Преди три години Календарът на австралийските огнеборци започна да дарява и на благотворителни организации в САЩ като благодарност към американските любители на животни и спасители, които подкрепиха Австралия и нейните животни по време на опустошителните горски пожари 2019-2020 г.

Тази година приходите от календара за 2024 г. ще отидат за австралийски благотворителни организации като болницата за диви животни "Байрън Бей" и фондацията "Деца с рак". Даренията ще отидат и за програмата за възстановяване на "Greater Good Charities' Rescue Rebuild" в САЩ.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Aus Firefighter Calendar (@australianfirefighterscalendar)

Календарът на австралийските пожарникари достига до над 90 страни и намери голяма фен база и в Северна Америка. Затова са включени двама американски пожарникари и един канадски пожарникар за 2024 г.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от JACOB HACKER (@jacob.eugene.hacker)

"Една от целите ми беше преди 30-годишна възраст да стана част от календара на австралийските пожарникари. Когато бях млад, си мислех, че не съм физически подходящ да бъда един от онези мъже, които виждате в него. След десет години упорит труд и всеотдайност, се свързах с Календара на австралийските пожарникари и за моя изненада те бяха впечатлени. Това беше сбъдната мечта и една от най-големите чести в живота ми като американец,", казва Джейкъб Хакър, пожарникар от "Willard Fire and Rescue" в Охайо и един от американските герои в календара за 2024 г.