Отделението се намира на най-високия етаж в луксозния нов дом на болницата на ул. Филип Кутев №10. Световноизвестната проф. д-р Марита Айзенман-Клайн е гост-лектор на откриването на новото отделение в болницата.

„Всички знаете, че Вита е българско лечебно заведение. През годините лекарите ни затвърдиха професионализма си. Днес се гордеем, че именно в нашата болница оперират доказани имена от медицината. Отделението по пластична, реконструктивна и естетична хирургия е поредната стъпка в утвърждаването на Вита. Благодаря на проф. Айзенман, че се присъединява към семейството на здравето и е готова да споделя опита си в операционната зала рамо до рамо с нашите хирурзи,“ коментира д-р Тихомир Савчев, управител на МБАЛ Вита.

Световнопризнатият пластично-реконструктивен хирург от Германия проф. д-р Марита Айзенман-Клайн поздрави за модерния интериор и съвременна апаратура и каза: "Държа да съм близо до пациентите, затова и съм настанена в едно от студиата на Вита и от личен опит мога да кажа, че тук атмосферата е като в хотел. За съжаление и българката става обект на насилие, заливанията с киселина не са изключение. Другото важно направление, в което ще работим с колегите от болницата, е реконструктивната операция на млечна жлеза по метода "fat grafting" (без имплантни). Съветвам пациентките да не отлагат връщането на своята женственост. Бъдещето на пластичната хирургия са стволовите клетки и собствената мастна тъкан. Именно тази ниша ще разработваме с колегите от МБАЛ Вита."

ВИТА База 2 е съвременна структура за лечение, която обхваща ДКЦ и болница. В МБАЛ Вита ежедневно работят лекарски екипи в 7 операционни зали, на разположение на пациентите са 194 ергономични болнични легла, индивидуални родилни зали, хотелски лукс и най-модерно оборудване.

Със своята площ от 9000 кв. метра площ, близост до планината и паркинг с 90 места, Вита База 2 отговаря на нарастващите нужди на пациентите от съвременно българско лечение. ВИП студиата за настаняване на пациентите са обзаведени ултрамодерно и освен стандартните за стаите телевизор с плосък екран, ергономични подвижни легла и интериор в меки тонове, разполагат и с удобен диван, тоалетка с огледало, кухненски бокс и тераса.

МБАЛ Вита разполага с Родилно отделение, Неонатологично отделение, Отделение по урология и андрология, Отделение по ортопедия и травматология, Отделение по анестезиология и интензивно лечение, Отделение по гинекология, Отделение по хирургия, Рентгеново отделение, Инвитро Център, Лабораторен блок, Неотложно звено. Предстои откриване на отделение по Неврохирургия и Отделение по гастроентерология.

Допълнителна информация на www.vita.bg.