Тази огромна мрежа от клетки, тъкани и биологични структури е в постоянна бойна готовност да реагира на атаката на вируси, бактерии и други патогени.

Някои от най-важните функции на имунната система са да различава собствените тъкани от чуждите и здравите от дефектните клетки. При сблъсъка си с нежелан нашественик, тя създава имунен отговор, подпомагащ защитата от болести.

 

Как може да се подобри имунният отговор

Един от най-важните фактори за оптималното функциониране на имунната система при неблагоприятни условия, е да се стимулира производството на бели кръвни телца - левкоцити.

Белите кръвни телца са основните имунни клетки, необходими за борба с различни вируси и бактерии и предизвикваните от тях инфекции.

Двата главни типа бели кръвни клетки биват фагоцити (неутрофили, макрофаги и др.) и лимфоцити (В-лимфоцити и Т-лимфоцити).

Някои от тях обхващат, поглъщат и смилат патогените и компрометираните клетки. Други помагат на тялото "да запомни" нашествениците, които вече са го атакували и да ги разпознае, ако се върнат отново. Трети произвеждат специфични антитела (имуноглобулини), противопоставящи се на патогените, които причиняват пневмония и други сериозни заболявания.

Подобряването на имунния отговор и поддържането му в дългосрочен план е дълъг процес. Ако налице са неблагоприятни обстоятелства, изискващи бързо и надеждно укрепване на имунната защита, се препоръчва профилактика с подсилващи средства, които да подготвят имунната система за тежките битки, които ѝ предстоят.

Силен имунитет със Cell Forté® MAX3

Cell Forté® MAX3 представлява мощен природен имуностимулатор. Съдържа инозитол + инозитол хексафосфат (IP6), екстракт от медицинската гъба майтаке и екстракт от кората на лечебното растение котешки нокът.

Cell Forté® MAX3 спомага за засилване защитата срещу широк спектър вирусни и бактериални инфекции, и допринася за:

  • увеличаване броя и активността на NK клетките;
  • стимулиране макрофагите и Т-клетките;
  • засилване фагоцитозата и отделянето на интерлевкини.

 

Свойства на съставките в продукта

Инозитол + инозитол хексафосфат (IP6). Основният носител на имуностимулантния ефект на Cell Forté® MAX3 е съчетанието на витаминоподобното натурално вещество инозитол и неговото изцяло фосфорилирано производно инозитол хексафосфат (IP6).

Инозитол и инозитол хексафосфат регулират както общия, така и противотуморния имунитет. Те имат силно активиращо действие върху пролиферацията, миграцията и цитотоксичността на "природните убийци" - NK клетките, играещи важна роля в унищожаването на голям брой вирусно инфектирани клетки.

Майтаке (Grifola frondosa). В традиционната китайска медицина майтаке се описва като една от най-полезните гъби за стимулиране на общия и противовирусен имунитет, профилактика на различни видове рак, лечение на метаболитния синдром и понижение на кръвната захар.

През 1992 е установено противовирусното действие на Майтаке срещу HIV. През 2010 г. Китайската агенция по лекарствата регистрира майтаке D-фракцията като противотуморен лекарствен продукт.

Котешки нокът (Uncaria tomentosa). Южноамериканска билка, известна със силно противовъзпалителното си, имуностимулиращо действие. Успешно се използва срещу различни инфекции. Проявява противовирусни, антибактериални, противотуморни и кардиопротективни свойства.

Включеният в Cell Forté® MAX3 екстракт от котешки нокът е патентован като Saventaro® и се използва в клиничните проучвания по света.

Снимка: Revita

Ползи на Cell Forté® MAX3

Приемът на Cell Forté® MAX3 спомага за стимулиране на левкоцитната пролиферация и засилване защитата срещу вирусни и бактериални инфекции.

Продуктът подпомага продукцията на антитела от В-клетките, ускорява съзряването на цитотоксичните Т-клетки и засилва клетъчния отговор срещу антигените.

Регулира степента и силата на имунния отговор, като активира пролиферацията на супресорните Т-клетки и увеличава фагоцитозата чрез стимулиране на неутрофилната активност.

Използвайте продукта с цел профилактика или го включете към основната терапия. При наличие на автоимунни заболявания, консултирайте приема на Cell Forté® MAX с имунолог.

Опаковката съдържа 120 капсули. Дозировка: по 2 капсули 2 пъти дневно на празен стомах. За интензивна употреба: до 10 капсули дневно.