Пътуването, колкото и приятно да е, може да се превърне в потенциална заплаха за перфектния вид на кожата ви. Добрата новина е, че грижите за кожата през ваканцията и по време на път не трябва да са задължително сложни.

Независимо дали започвате приготовления за дългоочаквана ваканция седмици или часове преди пътуването, мястото в куфара никога не е достатъчно, за да побере всичко, което искате да вземете със себе си. Нещата обаче могат да са много по-лесни, когато имате план и знаете кои са нещата, от които истински се нуждаете. Ето какво трябва да знаете, за да оцелеете през ваканцията си с минимално количество разкрасителни продукти:

Опаковайте внимателно и съвестно

Кожата ви ще бъде изложена на огромен стрес, когато пътувате, а той от своя страна води до промяна в нивата на pH на кожата ви, което може да е опасно за нея.

Ето защо не взимайте с вас продукти, които потенциално могат да раздразнят кожата ви, ако стане чувствителна благодарение на промяната в климата. Всякакви агресивни почистващи продукти или пилинг маски определено ще раздразнят загорялата ви кожа - чувство, което не искате да изпитате.

Вместо това добавете в куфата си продукти, които са нежни и съдържат успокояващи и детоксикиращи вещества, като алое и активен въглен.

Забравете за грима по време на път

Носенето на грим по време на полет или на дълъг автобусен преход ще запуши порите ви и ще позволи на бактериите във въздуха да навлязат в нея. Ако все пак не можете да ходите без грим, вземете в ръчния си багаж почистващи кърпички пудра и спирала. Така, когато тръгнете, ще можете да свалите грима и почистите кожата, а малко преди да пристигнете, да се разкрасите отново.

Сухият шампоан - незаменимият помощник

Сухият шампоан е още един незаменим помощник за постигането на перфектен вид по време на пътуване. С него не само спестявате време, но и запазвате за по-дълго цвета на боядисаната коса и стилизирана прическа. Сухият шампоан ви помога и да намалите вредният ефект от честото миене с шампоан и топлинната обработка. Ето защо ви съветваме винаги да го носите със себе си, когато се отправяте към поредното приключение или незабравима ваканция. 

Експересното решение - матиращи кърпички

Тези кърпички са спасение за кожата на всеки пътешественик. Те са евтини и можете да ги намерите във всяка по-голяма аптека и козметичен магазин.

Винаги дръжте под ръка една опаковка и ако започнете да чувствате кожата си мазна, просто попийте с кърпичка излишния себум. Така не само ще премахнете досадното лъщене, но и ще предотвратите запушване порите.

Заложете на мултифункционални продукти

Пространството е лукс, когато пътувате, така че е добре козметиката ви да има повече от едно приложение. Така например, хайлайтърът под формата на стик може да се използва също така и за сенки и червило, гланцът за устни може да използвате като руж.

Един наистина незаменим мултифункционален продукт, който да взимате със себе си при всяко пътуване, е кокосовото масло. Неговите приложения са наистина безброй - като крем против комари, хидратант за кожичките около ноктите, дълбоко подхранващ балсам за коса с накъсани краища и т.н.

Защитете кожата си

Слънцезащитните продукти са задължителна част от козметиката, която взимате на път. Дори да пътувате към по-студен климат, слънцето е все така опасно.

Ако имате на разположение вземете със себе си овлажняващ крем със слънцезащитен фактор. Така ще спестите място и същевременно ще получите покритието, от което се нуждаете.

Пийте много вода

Не забравяйте, че хидратацията е в основата на здравата и блестяща кожа. Винаги носете със себе си бутилка с вода, особено ако отивате на по-топло място. Поддържането на оптимално количество вода в организма ни прави по-красиви и ни защитава от неблагоприятните действия на околната среда.

Източник: rozali.com