Корейските жени са известни с перфектния, безупречен и порцеланов вид на кожата им. Тяхната рутина е свързана изцяло с подобряване на здравето на кожата чрез овлажняване, поддържане на хидратация, както и прилагане на основните съставки по правилния начин. Тази рутинна грижа в 8 стъпки е ефективен начин за постигане на сияйна и безупречна кожа. Не е задължително да следвате всичките стъпки всеки ден, може да пропускате някои от тях.

Снимка: iStock by Getty Images

Ето кои са те:

1. Измийте лицето си с вода

Сутрин мийте лицето си с вода, без да използвате никакъв почистващ препарат. Водата не само кара кожата ви да се чувства освежена, но също така премахва замърсяванията от лицето ви, които може да са се натрупали по кожата през нощта. Освен това поддържа кожата ви хидратирана.

2. Нанесете тоник

След като измиете лицето си с вода, нанесете тоник върху памучен тампон с плъзгащи движения, или сложете на дланите си и го нанесете с леко потупване по цялото си лице. Тоникът помага да се балансира нивото на pH на кожата ви и осигурява правилното усвояване на следващите продукти за грижа за кожата.

Снимка: iStock by Getty Images

3. Нанесете серум за лице

Серумът хидратира и подхранва кожата ви и подхранва кожните клетки. Освен това подготвя кожата ви за следващите стъпки. Изсипете малко от него върху дланта си и нежно го натиснете върху цялото си лице. Не махайте пръстите си.

4. Нанесете ампула

Ампулите съдържат по-висока концентрация на активни съставки. Те обикновено се предлагат в стъклена бутилка с капкомер. Използвайте капкомера, за да нанесете няколко капки върху лицето си. Използвайте пръстите си, за да го потупате и натиснете внимателно по цялото си лице.

Снимка: iStock by Getty Images

5. Нанесете овлажнител

След като нанесете околоочен крем, нанесете един слой овлажняващ крем върху лицето си. Овлажнителят поддържа кожата хидратирана, подхранена и сияйна през целия ден. Ако имате мазна кожа, използвайте овлажнител на водна основа, а ако имате суха кожа, използвайте овлажнител на кремообразна основа. Масажирайте нежно овлажнителя по цялото лице и шия.

Вижте как завършва сутрешната им рутина ТУК