Австралийският супермодел Ел Макферсън си изкарва прехраната благодарение на това, че има тяло, за което много жени могат само да мечтаят, но тя не се крие и споделя колко усилия ѝ струва това.

Вижте снимки на Ел >>

На 55 и след 37 години, посветени на моделството, собственичката на марка за хранителни добавки заяви, че вече не се занимава толкова аеробика, колкто с йога. Освен това следва растителна диета.

Това, съчетано с нейната информираност по въпросите на храненето, ѝ помогна да остане на върха на разрастващия се бизнес и да постигне успех и далеч от фотообектива.

Наскоро Ел разкри тайните на изваяното си тяло и трите си най-добри рецепти, които ѝ помагат да поддържа тази изящна физика.

Когато си е вкъщи, тя предпочита да се наслаждава на суровите храни, като използва дехидрататор, за да може да сглоби ястието.

За закуска тя прави сурово кокосово кисело мляко с кокос и лимон, накиснати със семена от чия или домашно бадемово мляко.

За гарнитура брюнетката избира кардамон, джинджифил и канела - всички те са известни със свойството си да намаляват възпаленията в тялото.

"Обичам веган хляб, приготвен в дехидрататора и гарниран с авокадо, кълнове, рукола и домати от моята градина, или с копър и бадемово масло", казва тя пред Sportelux.

Тя е била вдъхновена и от готвача Адам Кенуорти да опита зеленчуково песто с тиквички, кедрови ядки и песто от босилек и орехи.

Какви са любимите ѝ упражнения?

Ежедневното движение е част от програмата на Макферсън и още една от тайните на стегнатото ѝ тяло. Тя се опитва да започне от сутринта, като старира деня с разходка, плуване, каране на колело, йога или медитация.

В ранните си години на модел тя извая тялото си с аеробика, което към онзи момент не беше някакво изключение, но интензивните тренировки вече не ѝ носят същите ползи в здравословно отношение.