Едно, две, три. Първо, второ, трето. В приказките винаги се случват по три неща - три приключения за главния герой, три изпитания за кралската дъщеря, три желания, които да споделиш с рибката, трима братя и златната ябълка. Трите степени по пътя за достигане на нещо възприемаме като достатъчно трудно и сериозно препятствие. Бог е триединство. До три никога не се отказваш. Три за щастие. Първо, второ и десерт. Трети път - майка и баща. Раз, два, три и готово! Вълшебствата работят винаги, след като преброим до три.

Личните три

Може да го наречете суеверие, може да го определите като инатлив отказ да се отдалеча от детството, но това специално "Три" ме съпровожда през целия ми живот. При това в най-делничните ми действия. Имам си любима комбинация от дънки, суичър и маратонки. Три са винаги книгите, които чета по едно и също време. Имам три кучета. Три пъти в седмицата спортувам активно. Най-близките ми приятелки също са три. Дори любимите ми must-have козметични продукти, които винаги нося със себе си, са точно три. И всеки от тях има своята незаменима задача да ме кара да се чувствам добре.

Да си призная, някога влачех в дамската си чанта почти цялата си налична козметика. Първоначално в несесера нещата бяха базисни - пудра, молив за очи, спирала, сенки, червило. Постепенно обаче към скромната им компания взеха да се присъединяват какви ли не изкушения.

Няма да забравя как на едно летище изсипах пред изумения служител по сигурността цял плик, в който се прескачаха коректори, моливи за устни и вежди, очни линии, цветни спирали, фон дьо тени, ВВ кремове, гланцове, праймъри, спрейове за фиксиране на грима. Човекът така се изуми, че извика някаква колежка, която да хвърли женски поглед и да потвърди, че сред цялата тази колекция от мазила не съм мушнала някое взривно устройство.

Eucerin

Да ревизирам това, което нося винаги със себе си като базисно необходимо, беще моментът, когато установих, че пълня трети несесер. И че ако и той тръгне с мен в дамската ми чанта, няма да е далеч моментът, в който ще влача непрекъснато на рамото си едни десетина килограма никому ненужна тежест. Никому ненужна, защото така и никога не ми се е налагало да използвам цялото си козметично снаряжение просто така - спонтанно и набързо някъде навън. Оттогава винаги и навсякъде със себе си нося само и единствено моите топ три козметични продукта - серум бустър за освежаване на кожата, черна спирала за мигли за сърнешки поглед и оцветяващ гланц за устни. Представям ви ги с удоволствие и убеденост, че благодарение на тях можете да блеснете във всяка ситуация. При това лесно, бързо и безотказно.

Енергиен заряд за кожа - Eucerin Hyaluron- Filler Vitamin C Booster

Това е продукт, който върши работа за всякакъв тип кожа във всяка възраст. На практика това означава, че каквото и да ползвам като основна козметика, той задължително присъства след тонизирането и преди слагането на грим. Всеки ден по два пъти - вечер преди лягане и сутрин след ставане. И понякога, когато се чувствам изморена и това си личи по леко посивяващия тен, почиствам лицето с вода и втривам живителна капка от този бустър. Както си личи по името му, той разчита на живителна доза витамин С.

Флаконът му е разделен на две части - в едната се съдържа емулсията, а в другата - 10% чист прахообразен Витамин С. Смесват се с едно натискане на диспенсера.

Това е важно, защото гарантира, че витаминът е напълно запазен и активен, тъй като не е имал досег с въздуха и съответно не се е окислил. Концентрацията му в бустъра е около 200 пъти по-висока от тази в един портокал. Принципно кожата има нужда от продукт, който да съдържа минимум 8% от този жизненоважен витамин. Ако тя надвиши 20% обаче, това не само, че не е полезно, но може да доведе до възпаление на епидермиса. Е, в Eucerin Hyaluron- Filler Vitamin C Booster изобщо не го мислиш - натискаш бутончето и получаваш перфектната освежителна доза веднага. Леко разклащаш и ето - мек, нежен за нанясане серум, който веднага попива, дава усещането за чистота, озарява, хидратира и при всичко това не оставя усещане за мазност. След него веднага можеш да сложиш база или пък, ако кожата позволява, да го оставиш да действа самостоятелно.

Концентрацията на Vitamin C в Eucerin Hyaluron- Filler Vitamin C Booster около 200 пъти по-висока от тази в един портокал.

Eucerin

Справя се чудесно - видими резултати има още след няколко дни употреба, но ако влезе трайно в козметичния ти ритуал, след месец ще се чудиш как изобщо си я карала без него досега. Това е така и защото освен с ударна доза витамин С. Eucerin Hyaluron- Filler Vitamin C Booster е пълен с още страхотни съставки. Сред тях е ниско молекулярната хиалуронова киселина, която е истински бич за бръчките и стареенето. Позната е от добрите филъри, само че тук я получаваш без убождане, ежедневно, във формула, която може лесно да я отведе дълбоко в кожата. В емулсията на Eucerin Hyaluron- Filler Vitamin C Booster има и Licochalcone A. Работата на този силен антиоксидант е да засили действието на Витамин С, като бързо се справи със свободните радикали от UV лъчите и така разчисти пътя на емулсията. За да си представите добре ефекта от бустъра, си помислете как се чувствате, когато сте много жадни и изтощени и изпиете един току що изцеден сок от хладни, пресни портокали.

Има и още един нещо - кожата е като платно за картина - когато е подготвена добре, гримът върху нея стои естествено и красиво. С този бустър е така. Като енергиен заряд в делничните дни или пък като отпочиваща терапия, когато не ти се носи никакъв грим, той си стои дискретно върху кожата и докато работиш или си почиваш, професионално се грижи просто да ти е добре.

Спирала за поглед над нещата

През годините съм ползвала какви ли не марки, но всъщност неизменно по някое време се връщам на някой любимата ми спирала. Всъщност хубавото на този грим продукт по принцип е, че може да те спаси във всяка ситуация, в която нямаш много време да се приведеш в свеж вид. Поставя се лесно, така че ти е достатъчно да намериш някаква огледална повърхност и местенце, в което да застанеш. За супер ефект първо нанасяш отгоре върху миглите на горния клепач, след което повдигаш и разделяш косъмчетата отдолу. Ако искаш да изглеждаш по-естествено, препоръчвам ти да не слагаш спирала на долните клепачи. Но пък ефектът на куклените очи се постига именно, когато подчертаеш и миглите там.

Ако искаш да изглеждаш по-естествено, препоръчвам ти да не слагаш спирала на долните клепачи.

Снимка: Shutterstock

Със спиралите е важно да нанасяш умерено, за да не стане така, че миглата да заприлича на изтощено строително скеле, което а-ха да падне. В моите топ три козметични продукти спиралата е много по-важна от сенките и молива, защото тя самостоятелно може да промени погледа и да му придаде женственост, мекота и изразителност. Сенките и моливът няма как да направят това самостоятелно. Има и още едно важно нещо - ако ползваш за основа твърде мазен крем или база, рискуваш черното от спиралата да се размаже около окото. Пък колкото и да е сладка, никой не иска да прилича на панда в лицето - с тъмни петна около очите! Точно затова споменах и Eucerin Hyaluron- Filler Vitamin C Booster по-горе - с него като основа спиралата си стои само там, където й е мястото - върху миглите.

Гланц за красиви устни

Признавам си, че всъщност от този продукт постоянно поддържам сигурно поне десет вида. Червило с матов цвят, по-ярко и бляскаво, лъскав гланц, олио за устни с перлен ефект, цветен кремообразен продукт с бисерни частички или пък обикновен безцветен лосион на базата на вазелин - няма продукт за устни, който да не съм пробвала. В края на краищата в момента мой фаворит е един безцветен на вид червилообразен гланц, който прави устните направо готови за целуване, без да боядисва и без да ги "товари" с цвят и мазна емулсия. Има го и в малка травел опаковка, така че си го нося в несесера навсякъде. Точно както серума на Eucerin и той може да е основа за червило, но съвсем спокойно си върши работата и сам. Стои леко, нанася се приятно и не влиза в порите над устните, както правят доста подобни продукти с компромисно качество.

Снимка: Shutterstock

Ако ползваш тази комбинация постоянно, бръчиците около горната устна или тези встрани се изглаждат и при по-младата и еластична кожа изчезват напълно. При останалите линиите се омекотяват и общият вид е свеж и отпочинал. Без да е глуповато патешки, както често става при непрофесионално поставен филър например.

И така, представих ви моите специални три, без които не мога - серумът, спиралата и гланцът за устни. Спасявали са ме не веднъж, при това професионално, достойно и с нужната дискретност. Нали ви казах? Три за щастие!