Целулитът е част от живота на почти всяка жена, независимо дали е слаба, млада и активна, или не. Не е нужно човек да има наднормено тегло или затлъстяване, за да e с целулит. Изследвания показват, че над 80% от населението има този проблем. Той е свързан с промени в подкожно разположените мастни клетки, които карат повърхността на кожата да изглежда на бучки. Тези изменения са свързани с колагеновите влакна в съединителната тъкан, които разделят мастните клетки на отделения. При жените колагеновите влакна в долната част на тялото са разположени вертикално (нагоре и надолу) като ограда. Тази "ограда" е подобна на пчелна пита и затова при увеличаване на мазнините и водата в дадена област, тя има тенденция да се издува. Целулитът не е толкова видим и често срещан при мъжете, защото колагеновите им влакна се разполагат хоризонтално кръстовидно, което предотвратява изпъкването. Целулитът се влошава с годините, защото с възрастта колагеновите нишки намаляват или изтъняват.

COCOSOLIS

Снимка: COCOSOLIS

За появата на целулита, освен мазнините, влияние оказват и други фактори като:

 1. Генетиката - някои гени могат да предразположат индивида към формиране на целулит.
 2. Хормоните - мнозина вярват, че естрогенът, инсулинът, норадреналинът, хормоните на щитовидната жлеза и пролактинът играят съществена роля при образуването на целулит.
 3. Диетата - хората, които ядат твърде много мазнини, сол и твърде малко фибри, вероятно ще имат по-големи количества целулит.
 4. Начинът на живот - целулитът може да бъде по-разпространен при пушачите, тези, които не спортуват и тези, които седят или стоят в една позиция за дълги периоди от време.

Снимка: COCOSOLIS

Какво може да се направи, за да се премахне целулитът или поне да стане по-малко видим?

За да се премахне целулитът, е важна комбинацията на правилно хранене със спорт и терапии с антицелулитни кремове, гелове и сухо олио. След прилагането на антицелулитен продукт, кожата възвръща обичайния си тонус, ускорява обмяната на веществата, което позволява на клетките да изпълняват своите функции по най-добрия възможен начин.

За да успеем да получим максимално обективно мнение, базирано на опита и ефективността на продуктите против целулит, решихме да се допитаме до жени, използващи такъв тип продукти. При голяма част от тях се оказа, че сред антицелулитните продукти с впечатляващ ефект за намаляването на целулита водещо място заема сухото олио на COCOSOLIS - SKIN Anti-cellulite Dry Oil. Огромна част от дамите споделиха положителното си впечатление и видими резултати, както от продукта против целулит на марката, така и от други техни продукти. Това ни заинтригува и решихме да се заровим малко повече в дълбочина и ето какво открихме: COCOSOLIS - SKIN Anti-cellulite Dry Oil. е изцяло създаден от студено пресовани сурови биологични масла и натурална активна съставка с клинично доказано действие. Олиото е веган, не е тествано върху животни и като всички продукти на компанията е създадено с изключително внимание към опазването на околната среда и чистотата в производствения процес.

Снимка: COCOSOLIS

По-голямата част от съставките на SKIN Anti-cellulite Dry Oil са био сертифицирани и формулата, която ги обединява, позволява продуктът да се използва в три направления:

 •  Ремоделиране на тялото. Кожата се детоксикира и подхранва, като същевременно се елиминират излишните количества вода, намаляват се мастните депа и се потиска развитието им. Ефектът се постига чрез нанасяне на антицелулитното масло сутрин и вечер върху желаните зони или по цялото тяло.
 • Интензивно стягане на кожата. Стимулирането на кръвообръщението и задвижването на лимфата при масаж оформя силуета, тонизира и енергизира. Ефектът се постига при масаж поне два пъти седмично, най-добри резултати се получават при втриване всеки ден сутрин и вечер.
 • Регенерация и омекотяване на кожата. Кадифено мека и обновена кожа без несъвършенства се постига чрез всекидневна употреба на антицелулитното масло, непосредствено след душ, когато порите са отворени и готови да погълнат максимално количество от съставките на чистите сурови масла.

Снимка: COCOSOLIS

Тези резултати се постигат благодарение на натуралните съставки:

 • Натурална активна съставка, разработена от специализирана европейска лаборатория. Съставката има клинично доказани действия за оформяне на силуета, намаляване развитието на мастните депа и намаляване на целулита.
 • Масло от уханни и вкусни боровинки, които са мощен антиоксидант и оптимизират процеса на обновяване на кожата и метаболитните процеси.
 • Масло от грозде, което помага за регулиране на влажността в кожата, укрепва еластина и колагена.
 • Кокосовото масло - едно от най-добрите натурални масла и характерна съставка в продуктите на COCOSOLIS - дарява кожата с есенциални мастни киселини, витамин Е и витамин К и така подобрява състоянието на кожата, като я оставя по-гладка и по-мека.
 • Масло от жожоба, чийто химичен състав е почти идентичен с този на човешкия себум и заради това попива изключително бързо и не дава алергични реакции.
 • Натурален Витамин Е, който поддържа кожата здрава и еластична. Той играе роля на естествен консервант, когато е добавен към други био масла и е добре известен като антиоксидант, със способността си да се бори със свободните радикали.
 • Не на последно място, силата на антицелулитния продукт идва от маслото от кафе, което извлича ненужните количества вода, но същевременно подпомага задържането на влага и стимулира синтеза на колаген и еластин.

В заключение можем да кажем, че целулитът е изключително често срещан козметичен проблем, който в миналото е бил изключително труден за лечение. Благодарение на новите нехирургични технологии, той вече може да бъде намален максимално и да не създава неудобства и притеснения.

Снимка: COCOSOLIS

Рекламна публикация