Поради факта, че геймингът не изисква почти никакво физическо усилие, освен движението на пръстите, които натискат бутоните на джойстика, много хора не са съгласни той да бъде определян като е-спорт. Но не всички видео игри са еднакви... Именно това доказа японец, който постигна завидна фигура за половин година, играейки на "Ring Fit Adventure".

Вижте снимки >>

Неговата история се разпространи из интернет пространството със скоростта на светлината, показвайки на всички, че човек действително може да извая тялото си, занимавайки се с любимата си конзола.

Как започва всичко

24-годишният Twitter потребител KZM, познат още като Кузуму, отдавна е запален геймър. През ноември 2019 година за първи път попада на приключенската игра за Nintendo Switch, изградена от множество мини игри, фокусирани върху упражнения, които могат да бъдат персонализирани по желание на играча. Екранният герой се управлява посредством два аксесоара: конзола във формата на обръч (ring-con), както и пристегнати за краката каишки със сензори (leg-strap), функциониращи и като крачкомер, следейки всяко движение.

Усилията винаги се отплащат

В продължение на шест месеца японецът отделя по един час всеки ден за своето развлечение, като 35 минути от него преминават в реални упражнения, помагащи му да премине различните нива. През юли тази година той установява, че физиката му неусетно се е променила. Отражението му в огледалото разкрива един отслабнал, но далеч по-мускулест млад мъж, който изглежда така, сякаш не излиза от фитнес залата.

Снимка: Twitter

Добрата диета също е важна

След по-малко от година старите му панталони вече са прекалено широки, за да ги носи. Обмисляйки трансформацията си, той установява, че през цялото това време е наблягал на здравословното хранене, сякаш организмът му сам го е карал да консумира ястия, богати на протеини. Именно те, наред със своеобразните тренировки, разбира се, се оказват ключа към добрата му форма.

Победителите никога не се отказват

Въпреки забележителното постижение, днес той продължава да играе "Ring Fit Adventure". В крайна сметка Кузуму стига до заключението, че човек не трябва да се отказва в мига, когато постигне мечтаното тяло, напротив, трябва упорито да го поддържа. Той е на мнение, че играта си е струвала всеки един цент, защото сега гледа на нея като на личен фитнес инструктор в собствения си дом, с когото може да тренира когато пожелае.

Снимка: Twitter