Когато става дума за външен вид, жените често забравят женската солидарност и любовта към ближния, и стават особено остри в коментарите си. Заслушайте се някой път в разговор на женска компания, която обсъжда холивудски звезди: "Видяхте ли лицето на Никол Кидман в новия сезон на "Големите малки лъжи"? Не може да е такова наистина.", "Никоя нормална жена не изглежда така на 50 години", "С пари всичко може", "То и мен да ме оперират и опъват всеки месец, и аз ще изглеждам така".

Добронамерената женска завистливост е напълно нормална, както е и интересът към външния вид на другите жени. В голяма част от мненията си обаче грешим. Не всяка добре изглеждаща жена е инвестирала милиони долари в лицето си и много "нормални" жени изглеждат прекрасно на 50 години и на повече. А пластичните операции изобщо не са "must-have" в арсенала от оръжия, които пазят красотата на лицето. Отговорността към собствената кожа и ежедневните грижи обаче са задължителни. И не са непременно обвързани с огромни разходи или ежеседмични посещения при козметици и хирурзи.

Две неща могат да осигурят на всяка жена спокойствие, че лицето й изглежда свежо и младо: постоянство и добра козметика. Подобно на тялото, кожата се храни и има нужда от определени вещества, за да се чувства добре, а съответно - и да изглежда добре.

Не много популярен факт е, че така известният Vitamin C, чиито благоприятни ефекти за организма се знаят отдавна, е изключително важен и за кожата.

Eucerin

Vitamin C: отвътре и отвън

Vitamin C, известен още като аскорбинова киселина или L-аскорбат, е водоразтворим витамин, антиоксидант и ензимен кофактор. Помага при заздравяването на рани, поддържа еластичността на кожата, необходим е за производството на стресовите хормони, подобрява устойчивостта към инфекции, помага при високо кръвно налягане, атеросклероза и онкологични заболявания.

Той не може да се образува в човешкото тяло, поради което е нужно да бъде внасян чрез храната или на таблетки. Съдържа се в шипките, ягодите, цитрусите, чушките и някои други плодове и зеленчуци. Що се отнася до кожата обаче, е необходимо Vitamin C да се нанася под формата на козметичен продукт, тъй като налагането на лицето с резени червена чушка не би имало същия ефект.

Антиоксидантите във витамина неутрализират действието на свободните радикали, които могат да увредят протеините, липидите и ДНК на кожните клетки. Освен това, Vitamin C е важен фактор за поддържане стегнатия вид на кожата, тъй като подпомага синтеза на колаген, който прави сияйна и подмладена.

Продуктът, който доставя Vitamin C на Вашата кожа

Добрата новина е, че вече има продукт, който доставя на кожата на лицето необходимото количество Vitamin C. Hyaluron-Filler Vitamin C Booster е серум, който комбинира три активни съставки, които заедно укрепват кожата и запълват бръчките. Докато активиращият се при първото използване Vitamin C се смесва с Ликохалкон А, за да сформират заедно перфектния антиоксидант за кожата, хиалуронова киселина запълва бръчките отвътре. Иновативната опаковка освобождава Vitamin C в активна форма в момента на използване. При ежедневна употреба кожата изглежда гладка, сияйна и освежена само след 7 дни, а с по-нататъшна употреба състоянието й продължава да се подобрява.

Формулата на Eucerin® Hyaluron-Filler Vitamin C Booster съдържа 10% чист Vitamin C на прах - концентрация, която предлага оптимален баланс между ефикасност и поносимост от кожата. Колкото по-висока е концентрацията на Vitamin C, толкова по-трудно кожата го понася. Проучвания сочат, че концентрация от над 20% не повишава биологичните ползи от употребата на Vitamin C, докато в същото време може да предизвика раздразнение на кожата.

Горната част на шишенцето съдържа чистия Vitamin C на прах, който се освобождава в серума с натискане на бутон; водоразтворимият прах и емулсията в опаковката се смесват на момента в серум с ефикасен Vitamin C. Това е важно, защото при досег с кислорода във въздуха, с времето, Vitamin C естествено губи своята ефикасност. Той се окислява и става оранжев на цвят. Поради тази причина, смесеният при първата употреба продукт е най-добре да се използва в рамките на до 21 дни от активацията на Vitamin C във формулата.

От Байерсдорф са провели множество инвитро проучвания, за да определят ефикасността на ключовите активни съставки на продукта. Няколко инвиво проучвания доказват ефективността и поносимостта на формулата с Vitamin C. Едно от най-ценните открития е, че комбинацията от Vitamin C и Ликохалкон А сформира по-добър антиоксидант, в сравнение с използването само на Vitamin C. И двете активни съставки, комбинирани, неутрализират свободните радикали от UV лъчите и HEVIS светлината.

Eucerin

За кого е предназначен Eucerin® Hyaluron-Filler Vitamin C Booster?

Въпреки че говорим за anti-age продукт, трябва да сме наясно, че anti-age грижата започва много преди жената да започне да мисли за възрастта си и много преди кожата да започне видимо да старее. И тук отговорността към собственото тяло започва с превантивни мерки.

Когато кожата старее, нивата на естествено произвежданата в нея хиалуронова киселина се изчерпват. Вследствие на този процес започват да се формират повърхностни фини линии и по-дълбоки бръчки, които мигновено забелязваме в огледалото и на снимки. И мигновено възненавиждаме.

Повечето продукти от серията Eucerin® Hyaluron-Filler, която е клинично изпитана, съдържат комбинация от хиалуронова киселина с високо и ниско молекулярно тегло, както и глицин-сапонин - субстанция, която доказано подпомага естественото производство на хиалуронова киселина в кожата. Серията Eucerin® Hyaluron-Filler комбинира силен ефект на запълване на бръчките с отлична поносимост от кожата.

Hyaluron-Filler Vitamin C Booster допълва успешната серия Hyaluron-Filler, като съчетава доказаната концепция на Hyaluron-Filler с формула с непосредствено активиращ се Vitamin C. Резултатът е подмладен външен вид, по-високо самочувствие, повече селфита и повече горделиви погледи в огледалото.