Около два квадратни метра. Носим ги неусетно всеки ден от живота си. Грижат се да опазват чистотата и реда в тялото ни, да му доставят кислород, да го хранят, топлят или охлаждат, да го поддържат здраво и привлекателно. Благодарение на тях то преминава през годините и от нас зависи този процес да е красив и полезен за здравето ни. Кожата - най-големият човешки орган, на който дължим толкова много! И който винаги, без почивка, работи за нас като произвежда между 30 000 и 40 000 кожни клетки всяка минута, изхвърля мъртвите клетки на всеки двайсет и четири часа, за да се подновява отново и отново за двайсет и осем дни. Съвършен щит между тялото и околната среда, чиято всеотдайна работа остава все така жизненоважна, макар и със забавящи се във времето функции. А всъщност точно това е, което можем да регулираме - времето! Процесът на стареене и умора на кожата, за който в ежедневието не си даваме сметка. А е нужно толкова малко, за да подпомогнем нашите лични два квадратни метра кожа да останат еластични, здрави, свежи, гладки и енергични по-дълго - достатъчен е просто един наистина работещ козметичен продукт. Като Eucerin Hyaluron - Filler Vitamin C Booster.

Чиста енергия в един флакон

При толкова много козметични изкушения на пазара е трудно да се ориентираме какво точно е подходящо за нас. Формулата на Eucerin Hyaluron- Filler Vitamin C Booster обаче е специална и затова наистина базисна. Тя е създадена така, че да работи при всички възрасти, включително като най-ранна основна грижа за младата кожа на двайсетгодишните. Във времето, в което живеем, замърсената околна среда и свободните радикали ежеминутно подлагат кожните клетки на стрес и умората и стареенето започват да дават своите видими белези дори и при хората на възраст над двайсет-двайсет и пет години. Точно затова е необходим чист и ефективен продукт, който да поеме кожната защита още в най-млада възраст.

Силата на този безвъзрастов противостареещ серум е, че той доставя на кожата прясно активиран Витамин С  при всички типове кожа - млада или зряла, суха или мазна, чувствителна или напълно здрава. Самият флакон на бустъра е разделен на две части. В едната се съдържа емулсията, а в другата - 10% чист прахообразен Витамин С. При досег с кислорода във времето и въздуха Витамин С губи ефикасност, окислява се и променя цвета си, затова съхранението му отделно във флакона е особено важно. Концентрацията му е 200 пъти по-висока от тази в един портокал например. Установено е, че за да се повлияе положително, кожата има нужда от козметичен продукт с минимум 8% съдържание на този витамин. В същото време, ако надвиши 20%, това няма да катализира процеса на освежаване и подмладяване и дори напротив - може да доведе до възпаление на епидермиса. Затова в Eucerin Hyaluron - Filler Vitamin C Booster той се съдържа в перфектно балансираните 10%. С една натискане на бутон на флакона двете съдържания - прахообразният витамин С и емулсията - се смесват. Достатъчно е леко разклащане, за да се получи нежен, свеж и приятен за нанасяне серум, чието действие започва моментално и може да даде видими резултати още след седем дни употреба. Получената хомогенна смес е най-активна в следващите двайсет и един дена.

Снимка: Eucerin

Формула за всяка възраст

Eucerin Hyaluron - Filler Vitamin C Booster не е продукт, чието действие може да се ограничи в рамките на някакви възрастови периоди. Всяка кожа, по всяко време и във всеки етап от растежа си има нужда от енергия, за да може сама да се справя с основните си задачи - да защитава тялото, да бъде гъвкава, подхранена и без бръчки. В този смисъл, освен с чист Витамин С, този серум я насища и с още полезни съставки. Една от тях е нискомолекулярната хиалуронова киселина - собственият овлажнител на кожата, чието производство се забавя в течение на годините и стареенето ѝ. Активното производство на хиалуронова киселина е основно оръжие срещу бръчките, затова и тя е базисно вещество във всички модерни филъри, още повече, че благодарение на нея се поддържа и производството на друг важен за здравето и младия вид елемент - колагена. В емулсията на Eucerin Hyaluron - Filler Vitamin C Booster има още един доказан антиоксидант - Licochalcone A. Той поддържа и засилва ефекта на Витамин С, като неутрализира свободните радикали от UV лъчите. Комбинацията от тези елементи създава лесно абсорбимата текстура на серума, който доставя Витамин С, където е необходимо, с лесно нанасяне, без усещане за мазност. Така бустърът се превръща в идеална ежедневна базисна грижа и основа за всички последващи елементи на конкретната козметична стратегия, необходима на всеки тип кожа.

Снимка: Eucerin

Три стъпки всеки ден - танцът на кожата

Да се грижим за кожата си още от младостта, когато тя е свежа и сияйна, днес е въпрос на базисни козметични и дори хигиенни навици. Както знаем, ежедневната грижа се състои от три лесни, подобни на танц, важни стъпки - почистване, тонизиране, подхранване. Почистването става с мицеларна вода, тоалетно мляко, лосион или тоалетен сапун. Тонизираме със специални тоник продукти, чиято цел е да подготвят клетките да затанцуват в третата стъпка - подхранващия или активно работещ за някакъв проблем продукт. За нея се използват серуми, кремове, лосиони и бустъри според конкретните нужди на всяка кожа. За да изпълняват съответните си функции обаче за всички тези продукти е важно да бъдат поети от подготвена, енергизирана и активирана "почва". Точно като такъв естествен и действащ катализатор работи Eucerin Hyaluron- Filler Vitamin C Booster. Той е първият и есенциален продукт в третата стъпка от грижата за кожата - след почистването и тонизирането и преди дневния или нощен крем и грима. Положителното му въздействие се усеща най-силно след четири седмици употреба, когато неусетно кожата ви е станала по-мека и гладка, бръчките са се омекотили, а тенът е свеж и бляскав. За да си дадете сметка за удоволствието, което сте доставили на собствената си кожа, когато сте я подхранили с този витаминен серум, представете си как в края на горещ, прашен и уморителен ден жадно изпивате чаша току що изцеден сок от свеж, сладък портокал. Мммм, приятно е, нали?

Снимка: Eucerin