Обикновено хората, които не си доспиват, по-често страдат от проблеми с теглото, снижена физическа активност, като цяло имат повече проблеми със здравето, сочи ново проучване. Е, оказва се, че най-лесният начин да промените това и да забравите за безсънието е да захвърлите пижамата си и да прегърнете идея да спите голи.

Защо?

За по-добър и спокоен сън

Винаги спим по-добре, когато температурата на тялото ни е по-ниска. Дори и леко покачване на температурата на тялото, причинено от пижамата например, може да има неблагоприятен ефект върху центъра на мозъка, отговорен за съня и да наруши естествения му цикъл.

За по-добра и защитена кожа

Едно проучване показва, че мъжете сменят пижамата си средно след 13, а жените след 17 нощи. Но това не е никак хигиенично и често тези дрехи задържат в себе си вредни бактерии, които причиняват кожни раздразнения по тялото ни.

За по-здрава връзка между партньорите

Доказано е, че колкото по_малко дрехи стоят между вас и партньора ви в леглото, толкова по-хубава и стабилна е връзката ви.

Срещу трупането на килограми

Ако спим голи и тялото ни запази по-ниската си температура през нощта, тогава то изгаря повече калории.

Подобрява самочувствието ни

Неподозирано, но факт! Проучване по въпроса доказва, че спането голи ни кара да се чувстваме по-добре в тялото си и да имаме по-добро самочувствие като цяло. Изобщо - повечето време, което прекарваме голи, влияе добре върху начина, по който възприемаме тялото си. А какво по-добро време да сме голи с часове от това през нощта докато спим.