Откъси от специалната програма на телевизия Ей Би Си, озаглавена "Истинската кралица през погледа на близките й", показват как принцовете отговарят на въпроси за една от най-важните жени в живота им.

Имайки предвид редките медийни изяви на Уилям и Хари, темата явно е близка до сърцата им, за да се съгласят да направят изключение. За интервюто Кейти Курик се е срещнала поотделно с принцовете.

27-годишният принц Хари е споделил с Кейти Курик, че в тесен семеен кръг кралица Елизабет Втора е "просто наша баба". От своя страна 29-годишният принц Уилям е признал, че от малки с брат му са научили урока, че с баба им "шега не бива".

Снимки на Елизабет II >>

На въпрос дали кралицата е приела поканата му за приятелство във Фейсбук, Хари е отговорил: "Не, не е. Защо, да не би с вас да се е сприятелила?"

Журналистката на свой ред се е пошегувала, че се надява след интервюто и това да се случи. Страницата във Фейсбук, визирана от Кейти Курик, всъщност е посветена на британската монархия, но на корицата й има снимка на кралица Елизабет Втора. Страницата в социалната мрежа съществува от ноември 2010 г. и се следи от над 530 000 души, които желаят да научават новостите около кралското семейство, публикувани от екипа на Елизабет Втора, отговарящ за връзките с обществеността.