"Казах си, че ще си дам година-две да взема това решение. Със сигурност ще осиновя дете от България. Изключително сериозен човек съм в това отношение. Имам прекрасно семейство, което бих искала да даря с още едно внуче. Баба ми ми казва "Маме, не искам да си сама един ден. Моля те, осинови си детенце, че тя и Мели (кучето на Люси) няма да живее толкова дълго", коментира тя пред "Монитор".

Вижте снимки на Люси >>

По думите на Люси баба й не вярвала, че има нужда от партньор, а че едно дете ще я направи истински щастлива. Дяковска няма претенции към пола на детето.

Майчинският й инстинкт се събудил след появата на племенника й Крис.

"Много му върви математиката. На баща ми родителите, Бог да ги прости, бяха учители. Баща му преподаваше математика и бе директор на гимназията в Дупница, а майка му бе литератор. Mатематика, физика и химия много ми вървяха и на брат ми Александър така, докато не каза, че иска да стане спортист. И двамата имаме силна логична мисъл. На баскетболното поле (той е треньор на "Спартак" Плевен) много често ситуациите са геометрични форми, които бързо трябва да променяш", обяснява Дяковска.

На 5 април тя тръгва на първото си национално турне с Плевенската филхармония. Под диригентската палка на Левон Манукян и с подкрепата на група AVA ще изпълнява класики от мюзикъли като "Мулен Руж" и "Котките", пиеси на Гершуин и хитове на ABBА.