Раждането се очаква през септември. Карл Филип и София се ожениха през юни 2015 г. 32-годишната принцеса роди първото си дете - принц Александър, през април 2016 г.

Вижте снимки на семейството >>

Неговото братче или сестриче ще е шестото внуче на крал Карл XVI Густав и Кралица Силвия.

Принцеса София е учила е счетоводство в Ню Йорк, има диплома за инструктор по йога и е работила като фотомодел. Става известна и с участието си в риалити шоуто "Хотел Парадайз". През 2010 г. основава организация в подкрепа на децата в неравностойно положение в Южна Африка Project Playground.

В историята как София среща принц Карл Филип няма нищо необикновено - през 2010 г. двамата хапвали в един и същ ресторант. След това постепенно се опознали.

"Започнахме със срамежливи приветствия, а всичко останало дойде по-късно", заяви Карл Филип след годежа им.

Със София живеят заедно от 2011 г. В интервю за шведската телевизия тя описа Карл Филип, който е с 5 години по-възрастен от нея, като най-добрия й приятел.

"Някои хора казват, че между нас двамата всичко се е получило още от самото начало. Никога обаче не съм смятала, че ще се стигне до тук. Всички, които познават Карл Филип, изтъкват, че той е скромен, сърдечен и мил човек. Колкото повече го опознавам, толкова повече се влюбвам в него", заяви София пред шведския сайт DT.

Шведите я харесват, защото е сърдечна и с принца се стараят да живеят непретенциозно в Стокхолм.