В уникална изповед пред Impressio, легендата разказва за детството си и хитростите, които прилага, за да се справи с математиката, за приятелите, които вече ги няма, за кризисния момент в живота му след 10 ноември 1989 г., когато много хора му обръщат гръб и го наричат “мръсен комунист”, за смелостта да не изневериш на идеите си, каквото и да ти струва това, за периода, в който се страхува, че ще умре на сцената, за жените на живота си, за съпругата Мария, за сина си Владимир, който се жени точно на рождения му ден зад Океана и за писмото, което му е написал.

Мечтае да стане моряк в гражданския флот, макар че няма „морска“ кръв. Майка му Евдокия е от Ловеч, а баща му Хараламби Данаилов от Родопите, с. Райково, сега квартал на Смолян.

"То си беше едно весело детство моето, като всяко дете, си го спомням с лудории, с глупости... А баща ми бай Ламби беше чуден човек. Благороден, възпитан, бунтар вътрешен – кротък бунтар беше той... Един идеалист, който си отиде от тоя свят разочарован.

Защото по друг начин си е представял прекрасния социализъм, прекрасните времена, заради които е ял боя и се е борил. Финалните му думи бяха: "Не е това, Стьопа, не е това, мойто момче!" И така си отиде – огорчен. Като много други хора...", изповядва легендата.

Очаквайте най-откровеното видео интервю на Стефан Данаилов в две части. Ексклузивно - на 8 и 9 декември, само в Impressio.dir.bg!