Двойката прекарвала месеци без изобщо да се вижда, дори когато са били в един и същи момент в Тръмп Тауър.

Вижте снимки на Мелания и Доналд >>

В извадки от книгата на Майкъл Улф "Огън и ярост" се твърди, че Тръмп и жена му прекарвали много малко време заедно и често тя въобще не знаела къде е, преди да стане президент.

"Бракът на Доналд Тръмп е объркващ за почти всички около него - или беше, особено за тези без частни самолети и много къщи", пише Улф.

Книгата твърди, че Мелания не знае много за бизнес империята на съпруга си и не се интересува.

Тръмп, който е бил женен два пъти преди това, често показвал Мелания като "жена трофей". Освен това той тотално отсъствал от живота на 12-годишя си син Барън.

Мелания била притеснена, че ставайки президент съпругът ѝ ще разруши уютния живот, който си била изградила, посветен основно на отглеждането на Барън.

Тръмп бързо заклейми книгата като "пълна с лъжи, интерпретации и източници, които не съществуват".

Според книгата Мелания била видимо разстроена в изборната нощ, а Тръмп изглеждал като призрак. Идеята била Тръмп да спечели от загубата на изборите.

Това щяло да работи много добре за имиджа на магната, както и щяло да направи дъщеря му Иванка и зет му Джаред Къшнър световни знаменитости.

"Мелания, която беше сигурна, че съпругът ѝ няма да стане президент, щеше да се върне към незабележимото си съществуване", казва Улф.