Но Камила Паркър-Боулс е неуязвима и постига своето - става съпруга на принц Чарлз. Ето и 12 интересни факта за херцогинята на Корнуол:

1. Камила и Чарлз се срещат през 1970 г.
, когато бъдещата съпруга на принца е на 23 години. Запознава ги една от бившите приятелки на Чарлз - Лусия Санта Круз, дъщеря на посланика на Чили. Лучия скоро се оттегчава от Чарлз и се разделя с него. Що се отнася до Камила, тя е изоставена от Андрю Паркър-Боулс. В резултат на това Чарлз и Камила започват да се срещат, но по време на военната служба на принца, на хоризонта се появява бившият приятел на Камила и ѝ предлага брак. Тя, поради някаква причина, приема предложението.

Вижте емблематични снимки на Камила >>

2. От брака си с Боулс (двойката се развежда през 1995 г.), тя има две деца - Том и Лора. Връзката на Камила и Чарлз продължава само две години след брака ѝ - особено след като съпругът ѝ започва да изневерява веднага след сватбата им. Принц Чарлз става кръстник на сина на Камила - Том. Това е отличен повод за Чарлз да се появява по-често в имението на Боулс.

3. В младостта си Камила е доста освободено момиче - заобиколена е винаги от компания, пуши и не се отказва от добро питие.

4. По ирония на съдбата персоналът, работещ за Чарлз в Бъкингамския дворец, не харесва Даяна, но пък обожава Камила. Тя е по-човечна, което е странно, предвид, че в очите на обществото с това качеството се слави Даяна.

5. Няколко дни преди сватбата си с Даяна, Чарлз подарява на Камила гривна, украсена с F и G, които са инициалите на тайните им имена - Гладис и Фред.

6. Камила не е получавала добро отношение от Даяна. Тя е поканена на годежната церемонията на Чарз и Даяна, но не и на сватбата им. Решението е взето, разбира се, не от Чарлз. Тогава тя решава да си отмъсти, като слага снимките си в чантата на Чарлз, с която той заминава на меден месец. Те са забелязани от Даяна, което е и целта.

7. Принцеса Даяна знае за връзката между Чарлз и Камила от самото начало. Не е чудно, че дамите не се харесват. Ди нарича съперничката си "Ротвайлер", а в писмата си до Чарлз Камила определя съпругата на принца като "нелепо творение".

8. През 2004 г. Чарлз внимателно започва разговор с Елизабет II и синовете си за желанието си да се ожени за Камила. След активната съпротива към тази идея, накрая в знак на помирение (или по-скоро смирение) Кралицата дава на Чарлз диамантен пръстен, принадлежащ на майка ѝ. Той става годежният пръстен на бъдещата съпруга на Чарлз. Това е един голям жест от страна на Кралицата.

9. Наскоро Камила даде интервю, в което разказа за живота си през първите години след смъртта на Даяна. Според нея папараците, както и вълната от осъждения и дори проклятия срещу нея от феновете на Даяна, са я довели до състояние на стрес. "Не можех да напускам къщата. Затова реших да се отдам на четене - прочетох повече, отколкото един човек може да си позволи в един живот. Опитах се да направя нещо положително, да се науча да рисувам - тези опити бяха неуспешни, но животът беше хубав", призна Камила.

10. Втората голяма любов на херцогинята са телевизионните сериали. Тук обаче, вкусовете на двойката се разминават. Чарлз предпочита "Доктор Кой", а Камила е пристрастена към датската поредица "Убийство". Тя дори посещава снимачната площадка на проекта, където, за нейна изненада, получава ценен подарък - пуловерът на главната героиня Сара Лунд.

11. Камила има много прилична генеалогия - семейството ѝ е изключително влиятелно и може да се похвали с видни предци. Парадоксално, Камила принадлежи на род, от който са Селин Дион и Мадона.

12. Прапрабабата на Камила има афера с прапрадядото на Чарлз - крал Едуард VII. Това, разбира се, обяснява много.

Източник: elle.bg