При споменаването на Дуейн Джонсън повечето хората си представят не само преуспелия и високоплатен холивудски актьор, но и "коравия мъжага", подвизавал се като кечист с прякора Скалата.

Mнозина допускат, че той е късметлия и е имал лек живот. Зад привидното обаче стои друга истина - Дуейн "Скалата" Джонсън се е борил с тежка депресия в младежките си години, за която и преди е говорил открито.

45-годишният Джонсън никога не се е страхувал да обсъжда трудното си минало - белязано от депресия, травми и живот с майка, бореща се със собствените си демони, чийто опит да се самоубие той лично е предотвратил на крехката 15-годишна възраст.

Сега, говорейки отново по темата, Дуейн Джонсън е отправил призив към хората, и в частност към мъжете, които обикновено таят болката в себе си, да не се страхуват, защото "никой не е защитен срещу депресия".

"Борбата и болката са реални. Навремето бях съкрушен и депресиран. Бях стигнал до положение, в което не исках да правя нищо, нито да ходя никъде. Плачех постоянно. Отне ми доста време да осъзная, че ключът е да не се страхуваме да говорим открито за проблемите с психичното здраве. Особено мъжете, които са склонни да сдържат болката си", сподели актьорът.

Облягайки се на личната си история, Джонсън напомня на хората, борещи се с психични проблеми, че не са сами, че трябва да говорят открито и да знаят, че за тях има помощ.

"С майка ми намерихме изцеление, но винаги се стремим да обръщаме внимание на чуждата болка, да помагаме и да напомняме на хората, че не са сами", допълва актьорът.

Джуейн Джонсън освен това не е пропуснал да благодари в Туитър на феновете за разбирането и подкрепата, които е получил, след като за пореден път е засегнал болезнената тема.