Изабела Роселини не обича да й казват, че “все още” изглежда добре. Всъщност, проблемът е с частта “все още”.

Вижте снимки на Изабела >>

Остаряването е нещо важно за нея и именно затова тя няма време за такъв тип комплименти, пишат от MissBloom.

“Уважавам философията, която майка ми възпита в мен. Всеки път, когато някой коментираше външния й вид, тя отговаряше с: “Не съм ли късметлийка?”

Именно майка й, легендарната Ингрид Бергман, е собственият й идеал за жена:

“Докато растях нямаше толкова голям фокус върху красотата, за сметка на стила и здравето. Майка ми е скандинавка, много спортна натура, практична и земна, с типичния за шведките стил – семпъл и елегантен. Когато не се снимаше, тя беше много естествена: носеше много малко грим – спирала, червило и малко цвят върху лицето.”

Изабела не се притеснява от това, че вече не изглежда така, както е изглеждала на 28 например. Дори напротив, заявява, че се чувства “по-завършена”:

“Във вестниците често четем какви са негативите от това да остаряваш, но не и позитивите. Добре, определено не съм толкова пластична и вече не мога да правя салто. Но се чувствам по-свободна, по-уверена и следвам сърцето си, вместо да угаждам на останалите. Този аспект на остаряването е чудесен.” 

Роселини е имала своите разсъждения за остаряването на кожата и е направила своите изводи:

“С бръчките просто трябва да приемеш, че са там. За момента това е моята стратегия. Не ми стига куража да направя каквото и да било друго, а изглежда не се и критикувам толкова строго. Явно това работи!”