Вижте снимки на Петя и Августин >>

"Запознахме се в гримьорната на bTV преди близо 2 години. Той ми писа още същия ден. С повече от година закъснение, реших да му отговоря. Засякохме се на премиера на книга, където брат ми ме заведе. Тогава той направи втори опит и се съгласих да се видим. Той спечели сърцето ми, като ме разсмя. Англичаните обичат да казват: "Разсмей я и е твоя". Е, отне му малко повече от шеги и закачки, но те бяха едно добро начало. И с ръста си – той е много висок и красив"
, разказва Петя пред "Love style".

Родителите й – Аня Пенчева и Сашо Диков го приели бързо и безрезервно.

"Тати каза: Виждам какво те е впечатлило в него, много е умен" – издава тв водещата. 

А дали двамата вече не стягат сватба? "Не знам как се "стяга" сватба, ние сме се съсредоточили върху разпускането. Ако някога се оженим, няма да е стегнато, ще е обратното на стегнато", пояснява Дикова.

Тя внася яснота и по въпроса дали вече е готова да стане майка:

"Много се радвам, че ми задавате този въпрос, тъй като това се питат сигурно много момичета. И не защото отговорът трябва да е "Да, готова съм". Напротив – това е много личен и важен въпрос. Наскоро срещнах едно момиче на около 30 години с напълно изчерпан яйчников резерв. Тя е още млада, но вече е наясно, че нейният път към майчинството минава през ин витро или осиновяване. Аз нямам такива проблеми. Направих си тест и за мое щастие резултатите са добри. Но виждам, че проблеми понякога има, и то такива, които е можело да се разрешат навреме, ако профилактиката е била налице."