Братът на Летисия Холидей - Грегори Буду бе задържан в Монпелие в Югоизточна Франция в рамките на финансово разследване във връзка със стопанисването на семейна дискотека в района.

Вижте снимки на семейството >>

Летисия Холидей e вдовицата на рок легендата Джони Холидей. 41-годишният й брат Буду ще бъде разпитан за отклоняване на финансови средства, съобщават от БТА. Той бе обявен за изпълнител на завещанието на Джони от сестра си.

Грегори Буду стопанисва дискотеката "Амнезия", построена от баща му Андре Буду в Кот д'Агд. През 2007 г. Андре Буду получи 24-месечна присъда за финансови измами при стопанисването на дискотеката си, като излежа 6 месеца зад решетките.

В съдебната битка за наследството на Джони Холидей семейството на Летисия бе критикувано от близки на първите му две деца Лора и Давид Холидей заради присъствието на Елиет Буду - бабата на Летисия, в ръководството на фирми, които защитават правата и имиджа на певеца, и заради обявяването на Грегори Буду за изпълнител на завещанието му. Елиет Буду, която е прехвърлила 80-те, увери, че била назначена в ръководството на фирмите въпреки волята си.