Двамата посрещнаха Възкресение в църквата Свети Архангел Михаил.

Вижте снимки >>

След края на постите Радев и съпругата му опитаха местните специалитети. Майсторът на скарата Захари Захариев успя да привлече президентската двойка да опита от кебапчетата му, съобщава Bulgaria on air.

На кадрите се вижда, че президентът се опитва да плати за вкусната храна, но майсторът му отказва.

Президентът отправи и великденско поздравление от личната си страница във Фейсбук.

"Скъпи сънародници, във великия ден на Христовото Възкресение нека си пожелаем да крепне вярата, надеждата и любовта между всички нас, българите. Да не слабее волята ни да творим добро, дори когато срещаме неразбиране и враждебност", написа Радев по случай най-светлия празник за православните християни.

"В изпитанията да не губим надеждата си, защото всеки Великден ни връща упованието в справедливостта и живота. Да обичаме ближния си, защото любовта е празна дума, ако не обърнем внимание на хората, които са непосредствено до нас", завършва посланието си президентът.

Няколко дни по-рано навръх Разпети петък президентската двойка посети и представлението на култовата рок опера "Исус Христос суперзвезда" в София. Те не пропуснаха и възможността да се снимат с Тед Нийли – оригиналният изпълнител на ролята на Христос, превъплътил се в образа над 2000 пъти, както и с любимеца на публиката Ник Майа - бразилецът, успяващ да превърне и Юда в суперзвезда.