Вчера бащите на руския рок пристигнаха на софийското летище. Довечера ще изнесат голям концерт в зала 1 на НДК. След това ще разпускат в руския ресторант "Арбат". Там ще им готвят специалитети по рецепти, предназначени за Сталин.

Сред тях са аладушки с черен хайвер, осолени и мариновани зеленчуци, кисели краставички по руски. На звездите ще предложат още риба сельодка, черен и червен хайвер. Ще има изобилие от различни руски водки. Основните ястия ще са "Цыпленок табака" и "Поросенок по царски". За десерт ще им поднесат торта "Наполеон".

Снощи пък бе българска вечер за рокаджиите. Те хапнаха шопска салата и чевермета. Пиха и люта ракия. През деня имаха време и да направят бърза разходка из няколко близки църкви и музеи, съобщиха организаторите на шоуто от "Дегрис".

Довечера се очаква рокаджиите да взривят българската публика със страхотен дзън! концерт. Вчера при пристигането си на българска земя вокалистът и основател на групата - Андрей Макаревич, каза: "Ще изпълним песни от последния си албум, а също - стари и още по-стари. За втори път свирим в България. Първият бе през 1987 г. и времето бе слънчево. Но страшни спомени имаме оттогава. Изведнъж се смрачи и се изля чудовищен дъжд. Заля ни цялата апаратура, всичко изгоря. Тогава "Сигнал" ни спасиха, като ни услужиха с тяхна техника."

Вижте снимки от пристигането на Машина времени в София >>