Това са само част от героите в забавната документална книга „ 22 истории със звезди”, която от вчера е на книжния пазар. В нея авторът Светослав Пинтев разказва историите, които помнят репортерските му тефтери.

За Светослав Пинтев Любен Дилов – син е категоричен, че „този човек може да накара и противопожарен кран да проговори за  личния си живот”.  Той определя книгата „22 истории със звезди” като наистина „забележително четиво, типично за жанра „из репортерския бележник”, където с чудесно чувство за хумор можем да се разходим наистина в тарапана от звезди, звездички и звездьовци”.

Книгата разкрива:

Бойко Борисов и Слави Трифонов са приятели и разследват заедно  нападение срещу една от адреналинките от „Господари на ефира”.

Репортер нахлува с взлом в дома на Тодор Живков в един часа през нощта, прескачайки оградата.

Андрей Луканов пие водка „Таганка” директно от бутилката насред столичната улица „Стефан Караджа”. Малко след това го прострелват, а двама репортери се вмъкват нелегално в моргата, където попадат на голото му тяло.

Репортери се опитват да снимат убития Илия Павлов, преследвайки ковчега му по столичните улици.

Писателят Христо Калчев нищи силовите групировки, а Евгения Калканджиева създава модната си агенция “Визаж”. Тя се нарежда сред най-красивите момичета в света, но у нас я пребиват жестоко.

Читателите ще научат още:

Как красивата актриса Елена Петрова по чудо се спаси от чудовищния атентат срещу Световния търговски център в Ню Йорк на 11 септември 2001 година.

Отговорът на фундаменталния въпрос “Прави ли Мария от “Сблъсък” секс с Иван и Андрей?”, от самата Мария, с която авторът разговаря по темата.

Как на 25 декември 1998 година самият Дядо Коледа влиза при премиера Иван Костов със сурвачка за 5000 лева. Охраната не го проверява за оръжие, а министър-председателят остава с широко отворена уста, когато разбира, че добрият старец всъщност е преоблечен репортер.

Втората глава е посветена на Бойко Борисов, но най-много страници Светослав Питев отделя за историите със Слави Трифонов.

Авторът не се задоволява само с родните звезди и е включил двама от най-значимите световни лидери.  Читателите ще станат свидетели как репортери преследват президента на САЩ Бил Клинтън по софийските улици, а с Михайл Горбачов Питнев се сблъсква на входа на bTV.

Журналистът Светослав Пинтев е работил повече от петнайсет години във вестник “Нощен Труд”, а към днешна дата във вестник “Монитор”. Завършил е българска филология в СУ “Св. Климент Охридски”.
 
Пише основно за популярните българи и техните тайни, но нощните дежурства често са го сблъсквали с кървави разстрели, невероятни екшъни, ченгета, престъпници, политици.
ИЗБРАНО