Първият полуфинал ще бъде излъчен на 25 май пряко по БНТ от 22:00 ч. Държавите участнички в него са: Молдова, Русия, Естония, Словакия, Финландия, Латвия, Сърбия, Босна и Херцеговина, Полша, Белгия, Малта, Албания, Гърция, Португалия, Македония, Беларус, Исландия.

Вторият полуфинал е на 27 май, отново от 22:00 ч. На втория полуфинал, заедно с България ще се състезават и Литва, Армения, Израел, Дания, Швейцария, Швеция, Азербайджан, Украйна, Холандия, Румъния, Словения, Ирландия, Кипър, Хърватска, Грузия и Турция. Финалът е на 29 май.

Организаторите съобщиха, че линиите за гласуване ще бъдат отворени още с началото на шоуто и разясниха, че 50% зрителски гласове и 50% гласове на жури ще определят 10-те държави, класирали се за финала в събота. Визитките на участниците ще бъдат показвани преди всяка песен.

Видеото към "You`re Аn angel" можете да гледате ТУК >>
Аудио на песента "You`re Аn angel" >>
Вижте снимки на Миро >>

Междувременно от агенция БЛИЦ предвещават пореден провал за България на Евровизия, тъй като прогнозните резултати отпращат Миро и песента му „Ангел си ти” на 26-то място в крайното класиране на конкурса.

18-годишната германка Лена Мaйер-Ландрут от Хановер е топфаворитът за спечелване на тазгодишното издание на конкурса Евровизия в Осло, сочат прогнозните резултати от проучването на най-популярната търсачка в света Google. Американската компания може да се похвали, че със същото проучване на общественото мнение в цяла Европа миналата година успя да предсказа името на победителя в Москва – Александър Рибак, който донесе домакинството на Норвегия през настоящата 2010 година.

Домакин на Евровизия 2010 е норвежката столица Осло.