Репертоарът е разработен изцяло в Испания и с музикантите на една от най-популярните групи в Испания, Латинска Америка и България - Чамбао, съобщиха организаторите, цитирани от БГНЕС.

Междувременно цигуларят гостува в студиото на "Денят е прекрасен", където бе неволно "снабден" с дъщеря. „Нашият следващ гост е най-малката дъщеря на Васко Василев...” – неволният лапсус на водещата на „Денят е прекрасен” по бТВ Ива Дойчинова направи за минута най-успешният български цигулар Васко Василев - баща. Всъщност в студиото на предаването влезе не най-малката дъщеря, а най-малката му сестра - Вивиян.

Да имам дете не е нещо, което мога да запланувам като част от работата си през следващата петилетка. Макар и на 40 години мисля, че още имам време да създам семейство. И без това съм отгледал няколко деца – сестрите ми и Ванеса Мей, която е дъщеря на досегашната ми партньорка в живота – Памела Никълсън.” Така Васко Василев отговори на въпроса на другия Васко в студиото – Мавриков защо още отлага този момент.

Освен Вивиян, с която Васко за първи път свири в дует в българския ефир, в  студиото на „Денят е прекрасен” гостува и техния баща – Петър Василев. Семейството от години живее в Германия. Другите две сестри на цигуларя - Виктория и Вероника също се занимават с музика.

Васко не само, че беше необикновено дете, което ставаше в 5 сутринта и по цял ден свиреше на цигулката. Той беше толкова палав, че  бягаше от вкъщи по пантофи и по три месеца не му виждахме очите” – разказа баща му Петър Василев.

„Имам нещо циганско в кръвта и не ме свърта дълго на едно място. Не спирам да пътувам, но избрах България, за да отпразнувам тук 40 годишнината си”, обясни внезапните си пътешествия по пантофи Васко.

Васко Василев и сестра му Вивиян заедно с музикантите от Чамбао ще излязат тази вечер на сцената на НДК. Билетите за концерта са тотално разпродадени.

ИЗБРАНО