Синята гостна в Бъкингамският дворец бе преобразувана като тв студио, за предаване на BBC снощи, в което бяха обявени подробности за платинения юбилей на Елизабет Втора. Това е точно 100 дни преди празненствата. Водещите Алекс Джоунс и певецът Ронан Кийтинг от "Boyzone", разказаха как желаещите да се сдобият с билети за концерта, който ще бъде пред сградата на Бъкингамския дворец на 4 юни, като ще има и безплатни. 

BBC ще излъчи специалния концерт на живо от Бъкингамския дворец, който ще събере някои от най-големите световни звезди, за да отпразнуват най-значимите и радостни моменти от седемдесетте години на управление на кралицата. 10 000 билета ще са безплатни и ще се кандидатства за тях до 23 март, други ще бъдат раздадени на благотворителни организации, за да генерират приходи за каузите им.

Кейт, съпругата на принц Уилям е в Дания, където участва в събития за ранното детско развитие. Принцесата беше на гости на Маргрете II, кралица на Дания, която празнува своя Златен юбилей на трона. Те говориха за тържествата в двете страни в тази специална година. 

Последните новини около кралското семейство носят витално настроение, така, че да убедят че всичко е наред с членовете на фамилията, но най-вече с Елизабет Втора, която се разболя от Covid-19.

Слух, че Нейно Величество не е между живите, пусна вчера сайтът "Hollywood Unlocked", който има 3 млн. последователи.

В интервю за "BuzzFeed News" Джейсън Лий каза, директор на медията, каза, че гост на сватбата на главния редактор на британския "Vogue" Едуард Енинфул, близък до кралицата, е получил телефонно обаждане и е реагирал емоционално, защото "това се е случило".

Затова Лий се чувствал уверен да съобщи за смъртта й, след като чул новината "директно" от гост на сватбата.

Друг източник предположил пред "BuzzFeed News", че може да е имало недоразумение, заради имената, свързано със смъртта на певеца на "Queens of the Stone Age" Марк Ланеган, който почина на 22 февруари на 57-годишна възраст.

"Никога не бих публикувал нещо подобно, ако нямах доверие на човека, който ми го е казал ", твърди Джейсън. "Хората питат защо сме го публикували, без изявление на кралското семейство. Защо ли? Защото разбиваме с истории".

На 23 февруари високопоставен кралски източник казал на NBC News, че кралицата е говорила с премиера на Обединеното кралство Борис Джонсън по телефона в сряда, традиционният за този ден разговор между тях.