Известният американски състав Foo Fighters са записали най-новия си десети албум в присъствието на призраци в стара къща в град Енсино в щата Калифорния.

Вижте снимки на бандата >>

Коварните духове се забавлявали, като изтривали вече готови записи на бандата или пък разстройвали музикалните им инструменти, пише сайтът Контактмюзик, цитиран от БТА.

"Случваха се много странни неща в тази стара сграда, построена през 1940 година", коментира фронтменът на групата Дейв Грол. "Настроените ни китари на другия ден ги намирахме тотално разстроени. Започнаха по необясним начин да ни се губят файлове на готови записи, а други сменяха мястото си на съхранение! Плъзгачите на мишпулта пък редовно бяха връщани на нулата през нощта. Питахме се с момчетата дали не откачаме и тогава реших да монтирам една бебешка камера, когато ни няма, за да видим какво става в наше отсъствие. И тъкмо когато си мислехме, че ни се е развинтила фантазията, на записите видяхме неща, от които ни настръхнаха косите. Но ние нямахме право да ги разкрием, защото подписахме договор за поверителност с хазяина. А той възнамерява да даде за продан собствеността си и избягва лошата реклама!"

Всички тези странни неща накарали бандата да довърши за нула време тавата, независимо от необяснимите случки.

За пръв път Грол се сблъскал със свръхестественото, когато плувал в басейна на убитата от бандата на Мейсън актриса Шарън Тейт. Групата Nine Inch Nails била наела вилата ѝ през 2004 г., а Грол участвал тогава в записите на албума "With Teeth".

"Веднага усетих отрицателната енергия на това място, която изсмукваше силите ми. Чувствах се като прецакан от нещо невидимо, което се беше настанило там!"

От 1990 г. Дейв Грол е създател и фронтмен на Foo Fighters, но той става известен като най-дълго задържалия се барабанист в бандата Nirvana. Той е и третият най-богат барабанист в света, след Ринго Стар и Фил Колинс.