Десет месеца след като прекара Covid-19, актрисата и певица Рита Уилсън разкри, че вече няма антитела срещу коронавирусното заболяване, съобщи сайтът на сп. "People".

64-годишната Уилсън, която има български корени, и съпругът ѝ - актьорът и носител на "Оскар" Том Ханкс, бяха диагностицирани със заболяването миналия март. След като се възстановиха, те се тестваха за антитела, за да разберат дали могат да дарят плазма за по-нататъшни изследвания на заболяването.

Сега Рита Уилсън разкри като гост в шоуто на Елън Дедженерис, че вече няма такива.

"Чувстваш се някак супергеройски и свръхчовешки, защото имаш антитела, и смяташ, че можеш да ходиш на разни места и да правиш неща, които другите не могат", пошегува се Уилсън в разговор с Елън, която даде положителна проба за новия коронавирус през декември.

Когато 63-годишната водеща на свой ред спомена, че трябва да изчака, за да се тества за антитела срещу Covid-19 - свидетелство за това, че даден човек е бил изложен на вируса, който причинява заболяването, Рита Уилсън отговори: "За съжаление аз вече нямам антитела".

Актрисата споделя, че се е тествала преди две седмици.

"Всичко е наред обаче, имам маска и дезинфектант за ръце, така че съм като всички останали", допълва половинката на Ханкс, изразявайки надежда, че скоро нещата ще се нормализират.

Том Ханкс и Рита Уилсън

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Положителният резултат за антитела срещу Covid-19 показва, че човек е бил изложен на вируса чрез инфекция или ваксинация, според американските Центрове за контрол и профилактика на заболяванията, пише БТА. Въпреки че антителата срещу вируса могат да помогнат за предотвратяване на инфекции и да предпазят хората с тях от повторно заболяване, от центрове предупреждават, че наличните на този етап тестовете може да не са точни и не трябва да се използват за определяне дали даден индивид е имунизиран срещу коронавируса.