Джулиан Мур се появи със зашеметяваща визия на корицата на новия брой на списание InStyle, за да отбележи 25-годишнина на изданието.

Мур разговаря в Хелена Кристенсен в откровено интервю. Актрисата е облечена в синя сатенена риза, която разкрива млечнобялата ѝ плът. Прическата е силно развълнувана, а гримът ѝ я представя в доста драматична светлина.

Вижте всички момичета >>

По време на интервюто Кристенсе пита защо е толкова трудно жените да получат равно заплащане с мъжете.

- Защо? - отговаря Мур - Сексизъм. Друго нещо, на което се възмущавам в нашата култура, е разговорът за остаряването. Всички се състаряват и порастват в днешно време - мъже, жени и деца. Но защо това се превърна в наратив за жените?

"Това е защото, традиционно, единствената валута, която жените са имали е начина, който са изглеждали и кой ще се ожени за тях. Ако цялата ти сила е концентрирана в красотата ти младостта ти, това се превръща в нещото, на което хората държат. Това вече не е вярно. Няма нужда вече да се включваме в този разговор. Няма значение.

"Ето защо искам да извадя този въпрос от интервютата. Той е остарял и сексистки."

15 бивши звезди от кориците участват заедно с Мур в последния брой - Дженифър Анистън, Кери Уошингтън, Деми Мур, Джесика Алба, Кейт Хъдсън, Мишел Пфайфър, Рийз Уидърспуун, Камерън Диас, Хали Бери, Дрю Баримор, Мег Райън, Гуинет Полтроу, Салма Хайек и Дженифър Гарнър, като всички те разкриват какво се е променило откакто са позирали за изданието.

Анистън казва:

"Когато си спомням за 90-те, се чувствам носталгично - точка. Бяха прости времена. Може да звучи странно, но имаше чувство за безопасност в света. Не бяхме толкова изложени на всичко това. И дори да е имало също толкова гадости в света, не са ни го навирали в лицето 24/7. Беше по-леко. Имаше много повече човещина."

Дженифър Анистън

Снимка: InStyle/ Michael Thompson/ Artists and Co

Алба добавя:

"Поглеждайки назад, когато снима първата си корица за InStyle, не бях несигурна. Чувствах, че трябва да бъда някой друг, за да бъда приета. Позволих идеите на други хора, които мислеха каква трябва да съм, да ме определят. Коя съм сега? Не ми пука. Имам три деца. Те накараха тялото ми да избухне и съм ок с това."

Джесика Алба

Снимка: InStyle/ Paul McLean/ LGA Management