4Magic спечелиха последния сезон на X Factor и дебютираха с гръм и трясък в музикалния бизнес, след като пилотната им песен "Together (Вечерай, Радо)" престоя 26 последователни седмици на №1 в официалната еърплей класация на България.

Сингълът се превърна и в най-излъчваната песен в ефира за изминалата 2018 г. Последва вторият сингъл на групата, озаглавен "Колко ми липсваш", който оглавяваше класацията в продължение на 8 последователни седмици. Междувременно, момичетата спечелиха наградата на БГ радио за "БГ Дебют", бяха номинирани за годишните награди на сп. "Grazia" "Жена на годината" в категория "Музика" и записаха в биографията си десетки концерти навсякъде из България. Така изглежда до момента музикалният път на най-успешната момичешка банда у нас - 4Magic, а новият им сингъл "Вселена" има всички шансове да затвърди статуса на групата сред най-перспективните млади артисти на родната ни поп сцена.

"Вселена" е създадена по време на първия международен творчески лагер за писане на песни у нас Sofia Songwriting Camp, в който 4Magic вземат участие през май тази година. Само за няколко часа в едно от приспособените мобилни студия в планината - Никол, Елия, Валентина и Елеонора написват песента заедно с шведски екип от композитори. Резултатът е завладяващо и позитивно парче с танцувален характер и силна вокална линия.

"Вдъхновението за песента дойде от една мелодия, която шведската изпълнителка и автор Елън Берг започна да импровизира на китара. Тази мелодия допадна на всички, които бяхме в студиото и само за няколко часа темата се превърна в завършена песен. Няколко дни по-късно, докато пътувахме за наше участие, четирите написахме текста към песента в колата.", споделят момичетата от 4Magic.

Песента тръгва първо в радио ефира и дигиталните аудио стрийминг платформи, а премиерата на видеото е през ноември.

Сингълът ще бъде наличен за стрийминг във всички дигитални платформи - A1 Xplore Music, Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer и др.