Талантливите момичета от групата 4Magic вече покориха лятото с новото си парче и видеото към него "ХО ХО".

Освен заглавие на новия проект на 4Magic, това е и абревиатура за целувки и прегръдки, която се използва при комуникация в чат.

Елия, Валя, Никол и Елеонора са автори на текста на песента. Предишното им парче "Вселена" се превърна в супер хит и оглави класацията за най-излъчвана българска музика в радио и телевизионния ефир в продължение на 17 последователни седмици.

Срещаме се с Елия, Никол, Валя и Елеонора, за да ни разкажат повече за новото си лятно парче "XO XO" и за лятото, което ги очаква.

- Здравейте, момичета! В началото на месеца излезе новото ви парче "XO XO". Разкажете ни как се роди то.

Валентина: След "Вселена", това е второто ни парче, което направихме по време на първия международен творчески лагер за писане на песни у нас - Sofia Songwriting Camp. В създаването му участваха Никол от нашата група, Ева Пармакова и екип от трима много талантливи композитори и текстописци.

Никол: Влюбихме се в това парче, още докато го създавахме. Впоследствие с екипа на "Вирджиния Рекърдс" решихме, че искаме не само да пуснем песента, но и да ѝ направим българска версия.

Елия: Събрахме се в студиото и написахме българския текст към песента за по-малко от ден. Много се радваме, че имаме възможността да споделим "XO XO" със слушателите ни точно по време на лятото. Надяваме се да стане любимо на всички!

Снимка: Virginia Records

Във видеото ви, което е много цветно и позитивно, има и много танци. Трудно ли ви беше да влезете в този ритъм или за вас и танците не са никакъв проблем?

Елеонора: Не мисля, че ни беше трудно, защото сме свикнали да танцуваме, докато пеем. Искаме да благодарим и на нашия хореограф - Реми Тоин, който направи репетициите още по-приятни и много се забавлявахме заедно.

Елия: В началото ни беше трудно, само защото трябваше да пътуваме всеки ден до София за репетиции и след всеки изминал час в залата, мускулната ни треска ставаше все по-непоносима (смее се). Но с много работа, постоянство и желание научихме всички стъпки за отрицателно време.

Името на песента е "XO XO", което значи прегръдки и целувки на езика, който хората използват в чатовете. И в един по-общ смисъл: Това ли е начинът да спечелите публиката, като говорите на нейния език?

Валентина: Не мисля, че можем да кажем кардинално какъв е начинът. Според мен е важно да правиш неща, които са актуални в момента, но винаги трябва да търсиш начин и да изненадваш публиката.

Никол: Заглавието много ни хареса още в английската версия на песента. Решихме да го запазим, тъй като има послание и може лесно да се запомни от слушателите. "XO XO" означава, че все едно "с обич" изпращаме всички хора и неща, които са ни наранявали и спирали по пътя. Това са нашите последни прегръдки и целувки към тези, които вече нямат място в нашия живот.

Казвате, че с това парче искате да се "обърнете към тези момичета, които някога са се чувствали пренебрегнати или излъгани в отношенията си, за да им вдъхнете кураж и да им напомните, че женската сила не е за подценяване". Вие чувствали ли сте се така досега в отношенията си с момчетата до този момент?

Валентина: Мисля, че всеки се е чувствал така поне веднъж. Това е колкото неприятно, толкова и нужно, за да се изградим като характери и да можем да разграничаваме истинските отношения от токсичните.

Никол: Не позволявайте на човек, който не ви носи щастие, да ви разиграва. Дори и да не искате да го пуснете този човек, направете го, защото пред вас стои някой много по-добър, който ще ви приеме такива, каквито сте.

Елия: Именно това искаме да кажем на всички, които са останали пренебрегнати по някакъв начин: "Не можеш да достигнеш онова пред теб, ако не се освободиш от всичко зад себе си". Акцентираме върху женската сила, защото ние сме едно цяло и заедно можем да постигнем всичко. Решихме това да е темата на текста, защото всяка от нас се е почувствала така в даден момент.

Елеонора: Ако не го бяхме изпитали, нямаше как да напишем този текст. За да предадеш емоция или да разкажеш нещо, с което искаш да помогнеш на останалите, трябва да си го изживял първо.

Вие сте млади и красиви момичета. Животът срещна ли ви вече с мъже, които си мислите, че си заслужават усилията?

Валентина: С моя приятел сме заедно от почти 3 години и определено съм видяла, че си заслужава усилията.

Никол: Аз все още не съм, но вярвам, че всяко нещо идва с времето си.

Елия: За да откриеш правилния човек до себе си, трябва да знаеш какво наистина е значението на думите "любов", "доверие" и "отдаденост". Пожелавам си някой ден наистина да открия човек, който ще притежава тези три качества и наистина ще заслужава мястото си до мен.

Елеонора: Животът е едно пътешествие, което ще ни среща с много хора по пътя си. Вярвам, че правилният човек ще се появи в подходящото време.

Какво лято очаква всяка една от вас?

Валентина: Слънчево, позитивно, балансирано откъм ангажименти, работа и учене. Готвя се за много важни изпити и като цяло ми предстои интересна година с промени и вече абсолютно преминаване към самостоятелния живот на един зрял човек.

Снимка: Virginia Records

Никол: Това лято е пълно с много щастливи моменти със семейството и приятелите ми.

Елия: Мен ме очаква динамично лято, изпълнено както с много задачи, така и с емоции, пътешествия и приятели. Подготвям се за последната ми учебна година, скоро приключвам и шофьорските курсове, а всеки ден отделям време и за нещата, които обичам - тренировки по тенис на корт, писане на песни, пеене в студиото и срещи с близките ми хора.

Снимка: Virginia Records

Елеонора: Всеки ден съм само сред любими хора, а по-хубаво от това няма. Ще ходя и на море в края на лятото и вече нямам търпение.

След "Вселена" и "XO XO" какво да очакват почитателите на 4Magic? Имате ли идея за следващото ви парче?

Никол: Идеи винаги има. Надяваме се скоро да реализираме всяка една от тях и да ви изненадваме все повече.

Снимка: Virginia Records

Елия: Ние винаги сме обичали изненадите. Затова и всяка една наша песен е различна.

Елеонора: Най-напред очаквайте английската версия на "ХО ХО".

Снимка: Virginia Records

Мисли ли всяка от вас и за кариера извън групата или сте неразделни?

4Magic: На този етап всяка една от нас се е съсредоточила само и единствено върху развитието на групата.

Имате ли планове отново да направите песен, връщайки се към фолклора, откъдето всъщност тръгнахте и на който заложихте в началото?

Валентина: Възможно е, обичаме да експериментираме и да бъдем винаги различни.

Елия: Нашият фолклор често ни е муза, може да се появи отново в някое следващо парче, защо не. Тийнейджърите на нашата възраст не слушат толкова народна музика. Затова искаме чрез нашата музика да ги накараме да се върнат към нея и да я ценят повече.

Ще чуем ли 4Magic да изпълняват и някоя тежка любовна балада или този момент е все още далече?

Елеонора: За любовта няма възраст. Някои я срещат по-рано, други на по-късен етап, но тъй като сме четири, трябва да настъпи подходящ момент, в който и четирите ще сме се сблъскали с нея и ще ѝ отделяме по-сериозно внимание в нашите текстове.

Снимка: Virginia Records