5 години затвор заплашват египетската актриса Рания Юсеф, защото е дръзнала да се появи с "твърде разголена" рокля по време на филмовия фестивал в Кайро. Сега тя ще се наложи да застане пред съда по обвинения в "подстрекаване към разврат", съобщава ВВС.

Рания Юсеф се появила на събитието с черна дантелена рокля, която разкривала твърде голяма част от краката ѝ. Секси тоалетът на 44-годишната звезда предизвика остри критики в страната, въпреки че имаше и хора, които заявиха, че тя е свободна да носи каквото си поиска.

В прокуратурата е постъпила жалба от група адвокати. Юристите обвиняват актрисата в действия, "подбуждащи към разврат и съблазън", а също така и за "разпространение на порок, който нарушава установените морални норми в египетското общество".

Снимка: Официална страница в Туитър


Както отбелязва BBC News, Юсеф я грозят до пет години затвор, ако бъде призната за виновна.

Роклята, с която 44-годишната Рания Юсеф се появи на кинофестивала, бе прозрачна от кръста надолу и в цялост разкрива краката й.

Самата Юсеф няколко пъти вече обясни, че никога не би облякла роклята, ако е знаела какви последствия ще има.

"Искам да обърна внимание, че облякох тази рокля, не за да привличам внимание, а след консултация и настояване от страна на целия ми екип, който се грижи за облеклото ми. За първи път облякох роклята и определено не очаквах такава реакция", обясни Юсеф.