Испанската прокуратура иска колумбийската певица Шакира да бъде осъдена на осем години и два месеца затвор за укриване на данъци, съобщават Франс прес и в. "Паис", цитирани от БТА.

Според испанския всекидневник надзорният орган е изготвил обвинителен акт, в който иска и глоба от 23 милиона евро по обвинения срещу изпълнителката в шест престъпления срещу държавния бюджет.

Шакира преди това отхвърли споразумение с прокуратурата, което би помогнало да се избегне съдебен процес.

Певицата е заподозряна в престъпления, свързани с неплащане на данъци в периода между 2012 и 2014 г. Общата сума възлиза на 14,5 милиона евро. Прокуратурата твърди, че колумбийската певица е живяла през по-голямата част от времето в Барселона, предвид връзката й със защитника на едноименния испански футболен клуб Жерар Пике. И докато от прокуратурата правят всичко възможно да я вкарат зад решетките, Шакира с двамата си синове Милан и Саша посети преди ден мач на американски бейзболен отбор "Лос Анжелис Доджърс" срещу "Вашингтон Нешънълс" в Града на ангелите.

Embed from Getty Images

Четиридесет и пет годишната певица, истинското име на която е Шакира Рипол, е известна не само като певица, но и като автор на песни, танцьорка, музикален продуцент, хореограф и модел. Тя е смятана за един от най-изявените латиноамерикански изпълнители, постигнала успех както на испаноговорящия, така и на англоговорящия музикален пазар.

Шакира има звезда на Алеята на славата в Лос Анджелис. Колумбийката е смятана и за един от най-продаваните изпълнители на всички времена.

Embed from Getty Images