Поп легендите АBBA изненадаха и зарадваха почитателите си, като преди седмица анонсираха нов албум, след 40 години пауза - "Voyage" вече надхвърли 80 000 предварителни поръчки във Великобитания само за три дни.

Да ги запомнят в разцвета на силите - това иска квартетът

Снимка:Getty Images

Ще излезе на пазара на 5 ноември. Първите два нови сингъла от албума "I Still Have Faith In You" и "Don't Shut Me Down" вече са в топ 10 в музикалните класации във Великобритания.

Бени, Ани-Фрид, Агнета и Бьорн обещават и концерти за феновете си догодина, но без тях самите. Те не искат публиката да ги види и запомни като възрастни, 70-годишни хора и и затова да предприели революционни мерки. Експерти създадоха техни аватари, наричани шеговито "Абатари", с образите им като млади и така те ще пеят и танцуват пред публиката в Олимпийския парк в Лондон, кръстен на групата - "АВВА арена" през май 2022 г.

Дигитaлните версии на групата ще излязат на сцената с 10-има музиканти.

За да създадат своите цифрови варианти, групата се доверила на специалисти, сътворили същата технология за улавяне на движение, използвана в големите холивудски филми като "Междузвездни войни" и "Властелинът на пръстените" -Industrial Light&Magic на Джордж Лукас. Работните костюми много им допаднали и четиримата решиха да използват такава своя снимка с тази визия за пресата.

Всеки от квартета е бил сниман от 160 камери в продължение на 5 седмици, за да се създадат цифровите им копия. Шведските музиканти работят по хореографията с Уейн Макгрегър, от Лондонския кралски балет.

Почитатели гледаха в Стокхолм, на голям екран интервюто, което Бени и Бьорн дадоха за лондонски медии по случай новия албум

Снимка:БТА

Това е единственият начин да се завърнат заедно, и под светлината на прожекторите, казват техни близки.