След като бяха избрани съдебните заседатели, адвокатите на холивудската звезда Джони Деп изложиха позицията му по делото за клевета срещу бившата му съпруга Амбър Хърд в съд във Феърфакс, щата Вирджиния.

Актьорът заведе делото през 2018 г. с иск за 50 милиона щатски долара. Той твърди, че Хърд го е наклеветила, като се представи в статия във в. "Washington Post" за жертва на домашно насилие. В статията не се споменава името на Деп, но адвокатът му Бенджамин Чу каза пред съдебните заседатели, че е повече от ясно кого е имала предвид, а именно холивудската суперзвезда.

Чу изтъкна, че тя "лъжливо и несправедливо е представила г-н Деп като злодей - мъж, който би посегнал на жена."

Адвокатът на Амбър Хърд - Бен Ротенборн, заяви, че Деп се опитва да заблуди и да отклони вниманието на съдебните заседатели с "безумни конспиративни теории" и напомни за свободата на словото.

Вижте снимки от делото >>

Съдебният процес в САЩ започна по-малко от две години след като Деп загуби дело за клевета срещу британския таблоид "The Sun", който го нарече "бияч на съпруги". Според съда в Лондон той многократно е нападал бившата си половинка, карайки я да се страхува за живота си.

Снимка: АР/БТА

Звездата от "Карипски пирати" иска съдебните заседатели да установят, че някогашната му партньорка съзнателно е направила неверни твърдения.

От своя страна Хърд твърди, че е казала истината, както и че не може да носи отговорност, защото статията ѝ от 2018 г. за домашното насилие се е отнасяла до въпрос от обществен интерес.

"Washington Post" не е страна по делото.

Деп и Хърд се запознават по време на снимките на "Дневникът на едно пиянде" през 2011 г. и сключват брак четири години по-късно. Хърд, която е известна с ролите си в "Аквамен" и "Лигата на справедливостта", обвини Деп в домашно насилие, след като подаде молба за развод през 2016 г.

Снимка: АР/БТА

Тя е предявила собствен иск за клевета срещу него с твърдението, че той я е опозорил, като я е нарекъл лъжкиня.

Решението по насрещния иск на Хърд ще бъде взето в рамките на съдебния процес, който може да продължи шест седмици, пише БТА. Блондинктата иска 100 млн. долара обезщетение от Деп.

След решението по делото за клевета в Лондон от ноември 2020 г., Деп беше заменен с датския актьор Мадс Микелсен в третия филм от поредицата "Фантастични животни".

Снимка: АР/БТА