От продуцентска компания "Монте Мюзик" съобщават, че метеорологичните условия няма да попречат на провеждането на дългоочаквания акустичен концерт на Графа "Утре отново" в Пловдив, първоначално планиран за 11 юни в Античен театър. Събитието ще се състои ден по-късно, на 12 юни, а мястото е зала "Сила". Закупените билети ще важат без презаверка, началният час се запазва.

Купи билет

Преди няколко месеца Влади Ампов - Графа обяви, че работи по нов, изцяло акустичен концертен проект, който ще представи за първи път на 11 юни в Пловдив. Новината за лошото време и вероятността публиката да не се чувства комфортно при евентуални бури и валежи, не промени намерението на Графа и музикантите му да зарадват феновете в града на тепетата. Екипът на певеца прояви изключителна гъвкавост, като за по-малко от 24 часа успя да организира преместването на събитието на закрито, макар и ден по-късно.

Концепцията на акустичният концерт "Утре отново" е публиката да се чувства уютно, докато се наслаждава на новите версии на големите хитове на Влади Ампов. В последна сметка целта ще бъде изпълнена, защото сценографията, звука и осветлението вече са приспособени към акустиката и архитектурата на зала "Сила".

Влади Ампов-Графа започва поредица от акустични концерти на открито от Античния театър в Пловдив. След Града на тепетата на 11 юни, групата в състав Борислав Бояджиев-Борче, Мирослав Иванов, Александър Обретенов и Венцислав Трифонов ще бъде на 16 юни в Летния театър в Бургас. Следват Варна - 15 юли, и Русе - 16 септември.

Снимка: Монте Мюзик

"Първият концерт е в Пловдив, защото, когато ми дойде идеята да направим акустични концерти под открито небе, си представих как ще звучи музиката ми именно в Пловдив на Античния театър, каква ще бъде цялата атмосфера, защото там винаги е вълшебно и много специално". Това каза в интервю за БТА Графа.

В началото идеята е била само за един концерт в Пловдив, после решават и за другите градове, тъй като, по думите му "не може само веднъж, защото програмата е много красива чисто музикално и е хубаво да я представим и в други градове, така продължихме идеята и в Бургас, Варна и Русе".

Програмата включва музиката както е била създадена в самото начало, част от песните ще бъдат изпълнени както са били направени в първия миг - само с пиано, само с китара, с по-малко инструменти - по миниатюрно. А други ще прозвучат по различен начин от оригиналите.

Снимка: Монте Мюзик

"Включили сме в програмата песни, които не изпълнявам от много време, както и нови парчета с изненадващи версии", добавя Графа. "Хората ще могат да поседнат, да послушат, да станат и да танцуват - да преживяват всяка една песен заедно с нас", уточнява Влади. "Идеята ми е да сме по-близо един до друг като усещане, като емоция и мисля, че това ще се получи, защото определено музиката винаги на моите концерти вълнува хората, казва още той, като очаква сега да бъде много по-силно, защото думите и мелодиите ще стигат директно до сърцата на хората без излишен шум - визуален и аудио", казва още Графа.

Влади Ампов изрази задоволство и от факта, че след две години ограничения заради пандемията, сега отново можем да бъдем на 100 процента заедно като капацитети на залите. Сега ще можем отново да бъдем близо, подчерта той, и добави, че специално за Пловдив ще има ограничено количество седящи места на самата сцена. Така част от публиката ще бъде много близо до нас, около нас. Хората ще могат да виждат това, което се случва на самата сцена и да усетят музиката и атмосферата на Античния театър през нашите очи, на музикантите, уточни Графа.

Купи билет

В концерта, освен като вокал, Влади се включва като пианист и като китарист. Хората ще могат да усетят приятелството между мен и музикантите Борислав Бояджиев - Борче, Мирослав Иванов, Александър Обретенов и Венцислав Трифонов. Нашето приятелство, което чрез езика на музиката според мен ще се отрази и на публиката, а ние винаги сме приятели с нея. И смятам, че нашето приятелство ще се затвърди, добавя певецът. Нямам търпение, защото работихме усилено няколко месеца да създадем тази програма - искахме самите ние да се изненадаме, да направим нещо ново, което и нас да изненада - да не свирим едни и същи версии на песните всяко лято, а да направим нещо по-различно и определено ще е така, смята Графа.

Запитан до колко му е помогнало в кариерата факта, че родителите му са музиканти, Влади Ампов отговори категорично, че семейството му го е изградило като личност, като музикална личност и това е най-безценната помощ. Според него изключително много се е спекулирало през годините, че едва ли не успехът му се дължи само на това, което са направили неговите родители. А имайки предвид колко години вече продължавам да се занимавам с музика и едва ли, ако нямах качества, необходими за нея, щях да съм толкова време в музикалния шоу бизнес. Тези твърдения с днешна дата той определя като "абсолютно нелепи". Защото в България през 90-те години се гледаше с изключително лошо око на наследствеността в професиите, което мен винаги ме е дразнело и по някакъв начин ми е било винаги като комплекс, че не съм имал равен шанс с другите, подчерта Ампов.

Снимка: Монте Мюзик

В началото, когато започнах в детските години имаше бум, имаш взрив и първата песен, с която се появих "Мама, татко и аз" беше голям хит. След това в пубертета, когато се появих с прозвището Графа, имаше момент, в който не бях толкова одобряван, трябваше да се извоювам своето място почти от началото, спомня си той. Стартирах кариерата си отново и с нов прякор и докато стигна до момента, в който се получи тази хорска любов минаха доста години, в които аз търсех себе си и музиката, която исках да правя, добавя Влади. Общо взето пътят не е бил лек, но пък сега успехът е много по-сладък, смята той. Всъщност успехът не е бил цел за мен, а създаването на музика, на думи - нещо, което е моето призвание и аз още от малък бърза започнах да занимавам с композиране, а след това и с пеене. Впоследствие, вече се научих да свиря и на китарата, твърди Влади Ампов-Графа.

 

 

Билети за концерта на 12 юни вече може да закупите в мрежата на Eventim, както и за следващите акустични концерти в Бургас - 16 юни, Варна - 15 юли и Русе - 16 септември.

Купи билет