Певицата Аланис Морисет разкритикува документален филм на HBO, посветен на живота и кариерата ѝ, в който самата тя разкрива, че е била изнасилена на 15-гошна възраст от няколко мъже. Продукцията "Jagged'' беше представена на Международния филмов фестивал в Торонто, а премиерата ѝ по телевизията предстои на 19 ноември.

Самата Морисет, която е на 47 г., участва във филма, режисиран от Алисън Клейман, като подробно разказва историята си.

В разпространено изявление канадската изпълнителка казва, че няма да подкрепи лентата, която е кръстена на албума ѝ от 1995 г. "Jagged Little Pill".

"Съгласих се да участвам във филма, отбелязващ 25 години от издаването на "Jagged Little Pill", но интервютата бяха направени в период, в който бях уязвима (в разгара на третата ми следродилна депресия по време на ограничителните мерки)", казва Морисет. "Бях заблудена от фалшиво чувство за сигурност. Представите ни всъщност болезнено се разминават. Това не беше историята, която се съгласих да разкажа."

Снимка: Getty Images

Певицата не уточнява повече подробности защо не одобрява "Jagged''. В него Аланис Морисет разказва за свои сексуални контакти, когато е била 15-годишна, уточнявайки, че те не са били по взаимно съгласие.

"Washington Post" публикува статия, посветена на продукцията, в която цитира откъси от филма.

"Години наред ходих на терапия, докато призная, че съм била жертва", казва изпълнителката. "Винаги си казвах, че съм се съгласявала, но след това си напомнях: "Хей, ти беше на 15, не можеш да се съгласиш на 15". Сега съм наясно, че те са били педофили, а аз съм била изнасилена", споделя още тя.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В Канада минималната възраст за секс по взаимно съгласие е 16 години.

Морисет обаче не разкрива повече подробности за хората, с които се е срещала, предава БТА. В момента тя е на турне в САЩ и не присъства на представянето на филма в Торонто.

От екипа, заснел "Jagged", не коментираха нейното изявление.