"В България ми трябваше много време да се възстановя. Бях натрупала над 25 кг, които трябваше да сваля. Притеснявах се, че няма да мога да се пързалям след като родих Дани. Когато за първи път стъпих на леда, нямах капка мускул по тялото си и всичките ми умения се бяха изпарили", разказа Албена Денкова.

"Хъса си го върнах веднага като стъпих в Москва, а формата - с характер и постоянство. Хванах се за Максим като за спасителен пояс. в Москва цялата ми спортна злоба и всичките ми качества заработиха. Там нямаше как да съм посредствена, тежка и да не мога да изпълня нещо", обясни блондинката.

На Албена й се наложило да си върне спортната форма и заради руския телевизионен проект "Купата на професионалистите", в който участва, пише bliasak.bg. "Един месец не близвах сол и почти никаква храна. Ядях само пилешки гърди с лимон и зелена салата. Накрая Максим насила ме караше да изям нещо, защото карах само на това, вода и много тренировки - над 6 часа на ден", сподели Албена.

"Упражнявах се с различни партньори. Мислех си, че няма да се справя с партньорите от спортните двойки - много сложни поддръжи, изхвърляния, пируети. И когато направих за първи път висока поддръжка, се радвах като малко дете", разкри още Албена Денкова.

Вижте снимки на Албена и Максим >>