Преди ден животът на Даниела Алварес - носителка на титлата за най-красива жена в Колумбия през 2011 година, завинаги се промени. Левият крак на модела, представил родината си на "Мис Вселена", бе ампутиран под коляното, вследствие на усложнения по време на операция.

Наскоро тя постъпи в болница "Fundaction" в Колумбия, за да премахне бучка, която е открила в областта на корема си. Но макар лекарите да обясняват, че процедурата е рутинна, изпълнявайки я, те се сблъскват с непредвиден проблем, изискващ мигновени действия.

Вижте снимки >>

На операционната маса докторите разбират, че мастната тъкан, която се опитват да махнат, се е увила около аорта на Даниела, причинявайки ѝ исхемия (нарушаване на кръвоснабдяването). Хирургът забелязва, че кръвта не достига до долния крайник на пациентката, при което, в опит да предотврати евентуални допълнителни рискове, той взема решението частично да го отстрани.

Въпреки всичко, обаче, 32-годишната Алварес не пада духом и гледа към бъдещето с надежда и оптимизъм. Днес тя се чувства добре, уверена, че ще се справи с новата реалност. Преди часове манекенката сподели в своята Инстаграм страница серия от изображения, показващи как се възстановява. На тях Даниела лежи в болничното си легло, украсено със сини и златни балони, заобиколена от своето семейство, засвидетелстващо любовта и подкрепата си към нея в този труден миг.

"Искам да споделя с всички вас моето ново "Аз". Обичам тялото си не по-малко от преди и съм щастлива, че все още съм на този свят. Готова съм да се справя с всички нови предизвикателства, които ми предстоят. Знам, че с Божията помощ всичко е възможно. За какво са ми крака, когато имам крила, с които да летя? Нека никога не спираме да се движим напред", гласи посланието, придружаващо публикацията ѝ.

В социалната мрежа тя качи още два видео клипа, с които увери последователите си, че не е необходимо да се притесняват за състоянието ѝ. В кадрите тя каза, че не след дълго ще може да сложи протеза, която ще ѝ помогне да продължи с любимите си занимания като танци и плуване.

Даниела е родена на 24 май 1988 г. в красивия град Баранкиля, разположен в северната част на Колумбия - на брега на Карибско море и устието на река Магдалена.

Embed from Getty Images

През 2010 г. тя завоюва короната на "Miss Atlántico" и получава правото на следващата година да се състезава на "Miss Colombia". В кръга с вечерни тоалети тя получава най-високата оценка - 9.6 точки и отново си тръгва като победител. За жалост на последвалото ѝ участие в "Miss Universe" не постига същия успех.