Анна Цолова, която преди година бе свалена от екран под претекст, че готви ново предаване, но то така и не стартира, говори за първи път какво се случва с нея от онзи момент до днес.

Вижте Цолова през годините >>

Цолова споделя пред "Жената днес", че през февруари тази година по свое желание е прекратила договора си с Nova. Миналото лято тя започва подготовката за ново предаване миналото лято, но защо то не е в ефир, тя казва, че не може да отговори.

"Защо не съм в активната журналистика, в публицистиката? Защото намерих нов смисъл. Реших да сложа край. Изчезна двигателят, който ми даваше енергия да съм на педала по 15 часа на ден", допълва Цолова.

Дългогодишната журналистка изтъква, че винаги е имало недоволни от въпросите ѝ, но никога не се е крила от нищо.

"Бях учудена, че нормални и задължителни въпроси, се приемат за смелост, героизъм и острота", казва тя.

Цолова разказва и защо за тази една година никога не проговори за свалянето си от ефир: "Мълчанието понякога казва повече от всички думи. За мен това е минало."

През последната година журналистката е намерила смисъла в това да помага на хората да се чувстват добре в публичната комуникация. И най-после е намерила време за себе си, живота си и семейството си.

"Ако Васил е моята стена - стабилна и търпелива, заради което толкова много го обичам, то синът ми Калоян е още мъничък и не е построил своята стена, има нужда от нашата помощ. А за това е нужно и двамата баш-майстори да са на линия. Сега участвам 100 процента в изграждането на тази стена, затова ако ме питаш дали ми липсва телевизията - не, не ми липсва", споделя откровено Цолова.