Световноизвестният британски актьор Антъни Хопкинс решил да пусне своя марка парфюми, след като установил, че уханията променят неговата психологична нагласа.

Екранният любимец създаде колекцията "Anthony Hopkins AH Eau de Parfum" в сътрудничество с организация за борба с глада на децата в САЩ. Част от приходите от продажбите на уханията ще отидат в полза на благотворителната фондация, пише сайтът Контактмюзик, цитиран от БТА.

Вижте снимки на Антъни Хопкинс >>

"Ароматите за мен са форма на медитация", доверява звездата. Те променят моята психология и много ми помагат в рисуването, в музиката и в актьорската ми игра. Те са част от моя вътрешен свят!"

Преди дни актьорът пусна ново видео в своя Инстаграм профил, в което свири на пиано, а ароматът, който е избрал за лежерния неделен ден е на "черен кехлибар".

Вижте тази публикация в Instagram.

Sunday’s scent is Amber Noir

Публикация, споделена от Anthony Hopkins (@anthonyhopkins) на

Брандът на Хопкинс е предназначен за потребители и от двата пола. Той ухае на бергамот, на билкови есенции и на цвят от портокал, който му навявал спомени от детството.

"Когато бях малък, имахме портокалово дърво в градината на леля ми. Ароматът на неговите цветове още тогава силно ме привличаше!", споделя Хопкинс.