Всяка Коледа семействата се събират, за да се видят и да си разкажат как е преминала тяхната година. Е, това може и да не е много вярно. Често хората са вкопчени в необуздан спор, който се води от 80-те години на миналия век. Дали "Умирай трудно" е коледен филм?

Това е един от най-добрите спорове, в които може да се участва. Целият франчайз се развива през годините, като Брус Уилис постоянно се завръща в ролята на Джон Макклейн. Наскоро обаче бе съобщена сърцераздирателна новина, че Уилис има афазия.

Състоянието причинява на  проблеми с речта, наред с други симптоми. Това е довело до оттеглянето на Уилис от актьорската професия. Сега става ясно, че Арън Пол е набелязан за участие в новия филм "Умирай трудно" в ролята на младия Джон Макклейн.

Новината, че Брус Уилис няма да участва в един от най-добрите си франчайзи, е доста тъжна, но въпреки това Арън Пол, който поема главната роля в "Умирай трудно", е актьор, който се е доказал не един или два пъти. Всички знаят, че той има актьорските качества да се справи с всяка роля. Пол се представи впечатляващо в ролята на Джеси Пинкман в "Breaking Bad" и я последва със страхотно изпълнение като Кейлъб Никълс в "Westworld".

Участвал е и в екшън филми като "Tiple 9" и "Need for Speed", които вероятно биха обобщили какво ще представлява стилистично новият "Умирай трудно". Феновете може да са малко разстроени от предисторията, но ние смятаме, че това е фантастична идея да се почете и развие един от най-добрите екшън франчайзи, създавани някога.

Не е имало филм за "Умирай трудно" от 2013 г., така че Арън Пол би могъл да се включи, без много хора да си спомнят последния такъв. Това не е неуважение към Уилис, тъй като е минало почти десетилетие, откакто за последен път видяхме Джон Макклейн. Освен това не знаем къде точно е бил Макклейн, преди да се изкачи на Накатоми Плаза.