Певицата Ариана Гранде е постигнала споразумение с хип-хоп изпълнителя, който заведе дело за плагиатство срещу нея, твърдейки, че с хитовото си парче "7 Rings" от 2019 г. тя е нарушила авторските му права, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Джош Стоун, който твърдеше, че Гранде е плагиатствала негово парче, е съобщил, че е постигнал споразумение с певицата и 13 други обвиняеми, включително нейни издатели и автори на песни.

Условията на постигнатото споразумение не се разкриват и съдия от съд в Манхатън е постановил прекратяване на делото. Адвокати на страните не са отговорили на молбите за коментар.

Стоун твърдеше, че "високо ценени експерти по музикознание" са стигнали до заключението, че хитът "7 Rings" на Ариана Гранде е заимстван от парчето му "You Need It, I Got It", което е написал две години по-рано.

27-годишната Гранде приписва авторството на Ричард Роджърс и Оскар Хамърстийн, тъй като парчето ѝ "7 Rings" е заимствано от песента им "My Favorite Things" от отличените с награди "Тони" и "Оскар" мюзикъл и филм "Звукът на музиката".

Ариана Гранде прекара осем седмици на върха в чарта Хот 100 на Billboard с хита си "7 Rings". Видеото към песента е гледано над 955 милиона пъти в YouTube.