Асен Блатечки е с нова визия - той е пуснал брада и мустаци. А на какво се дължи новият му външен вид, разкри самият актьор пред NOVA.

Това е заради снимките на нов филм на Светльо Овчаров, които започват през януари. В него Блатечки ще играе Коста Паница. Но той признава, че трудно понася брадата и мустаците: "Не мога да ги понасям. Искам да си отрежа главата и да я заритам по стълбите".

Актьорът премина през коронавирусна инфекция и обясни как е протекла болестта: "Мина като обикновен грип, нищо особено. Но при някои хора явно е много страшно". Той добави, че е успял да опази семейството си, като ги е държал на дистанция. Най-трудно се оказало това за сина му Борил, който нямал търпение да прегърне баща си.

Наясно е и точно кога се е заразил: "Ходих на бар с един приятел, поканихме при нас наша приятелка, която беше сама. След седмица тя ми каза, че е с коронавирус".

Споделя и, че е искал да изкара вируса. И го преборил с любимия си чай. "Пиех само чай, но се оказа, че съм уцелил правилния. Аз много харесвам мурсалски чай, а той се оказа за белодробни проблеми", добави актьорът. Освен това е приемал витамин D и витамин C.

Попитан в какво вярва и дали хората сме се променили покрай пандемията, Асен Блатечки каза, че вярва в доброто. "Надявам се, който има сетива за това, да е станал по-добър. Най-малкото се е смирил, дал си е сметка за хиляди безсмислени неща, които ни занимават иначе. Ценностите на хората ще се променят", убеден е той.