Ашли Джъд разказва за срещата с изнасилвача си, за да проведе "разговор за възстановително правосъдие" години по-късно.

Във вторник в епизода на подкаста "Healing with David Kessler", 54-годишната актриса сподели, че е била изнасилена през 1999 г. и след това се е опитала да намери своя изнасилвач, който изплувал много лесно по време на нейното издирване.

Снимка: Getty Images

"Накратко, ние се озовахме в люлеещи се столове, седнали заедно до рекичка. И аз му казах: "Много ми е интересно да чуя историята, която сте носили през всичките тези години", добави тя. 

"Исках да споделя тази история, защото има много начини за изцеление от скръбта и е важно да напомня на слушателите, че нямах нужда от нищо от него и че той се поправи и изрази дълбокото си разкаяние, защото изцелението от мъката е вътрешна работа", смята Джъд.

По време на интервюто Кеслър обясни, че хората може да не осъзнават, че скръбта се отнася и за последствията от изнасилване или нападение: загубата на невинност. Съгласявайки се, Джъд добави: "Човек губи усещането за безопасност. Изгубих чувството за доверие", но чрез този възстановителен разговор тя си "върнала себе си". Тя нарече инцидента от 1999 година безразсъден, защото тогава е била зряла жена, феминистки настроена, известна, показала границите си и въпреки това се е случило. 

Джъд каза през 2019 г., че е "оцеляла три пъти след изнасилване" и сподели, докато се застъпваше за правата на аборт, как при едно от тях, забременяла. 

"Много съм благодарна, че имах достъп до безопасен и законен аборт", каза тя на срещата на върха "Жените в света" в Ню Йорк. "Тъй като изнасилвачът, който е от Кентъки, както и аз, която живея в Тенеси, има права на бащинство в Кентъки и Тенеси. Щях да бъда родител на това дете наравно с моя изнасилвач". 

Снимка: Getty Images